Doma Aktualno Slikarji že 56. “zavzeli” Zagorje in Izlake

Slikarji že 56. “zavzeli” Zagorje in Izlake

Tone Leskovšek si verjetno ni predstavljal, da bo njegova ideja o slikarski koloniji doživela, kar reci in piši 55 let. Včeraj se je namreč v Zagorju začela že 56. slikarska kolonija Izlake – Zagorje. Umetniki in umetnice bodo tudi letos za 10 dni stekleno dvorano delavskega doma Zagorje spremenili v svoj atelje, kjer bodo nastajale nove slikarske umetnine.

V teh desetih dneh bodo program popestrili razni spremljevalni dogodki, posebej velja izpostaviti tiste v petek 12.7. ob 20. uri, kjer bo potekal pogovor s posebnim gostom, animatorjem Dušanom Kastelicem, ter otvoritev razstave ob 120. letnici rojstva slikarja Božidarja Jakca v galeriji Medija.

Letos se bo na koloniji predstavilo 11 slikarjev iz osmih držav in treh celin. Tako bodo svoje slikarske veščine pokazali, Ahmet Ozel iz Turčije, Adriana Omahna iz Argentine, Nataliya Gorza iz Ukrajine, Željko Mucko s Hrvaške, Catharine Rey iz Francije, Enes Lević iz Bosne, Radmila Sofija Šijan iz Srbije, ter Andrej Brumen Čop, Maruša Štibelj, Ana Sluga in Andreja Srna iz Slovenije.

vir: Animateka

Vsi slikarji se bodo predstavili v petek 12.7. ob 20. uri v galeriji Medija, kasneje pa kot že rečeno sledi pogovor z Dušanom Kastelicem prejemnikom letošnje nagrade Prešernovega sklada.

Print Friendly, PDF & Email