Doma Aktualno Smetišče v “Sušniku” pod drobnogledom inšpekcije

Smetišče v “Sušniku” pod drobnogledom inšpekcije

Že pred več kot tednom je občan po Facebook-u opozarjal, da je ob cesti Zagorje – Trbovlje, tik ob pločniku, pravo malo smetišče. In res je tako. 

Poleg polnih zabojnikov je na zelenici in makadamu polno gradbenega materiala, žimnice in še kaj bi se našlo. To “smetišče” je bilo od prejšnjega tedna, ko so nas opozorili na težavo do danes le delno počiščeno.

Obrnili smo se na Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje, kjer so odgovorili, da so že bili o tej zadevi obveščeni, da je to zasebna površina in da to ni bilo prvič. O postopku samem nam je vodja MIR-a Sebastjan Zmrzljak povedal le še to, da so zadevo predali Okoljskemu inšpektoratu, prav zato, ker gre za zasebno površino.

“Prijava v zvezi z odloženimi odpadki v zaselku Bevško nam je bila posredovana na Območno Enoto Ljubljana s strani MIR Zasavje z dne 4. februar 2019 in smo jo prejeli dne 5. februar 2019. Prijava bo obravnavana v skladu z Usmeritvami za vrstni red obravnave prijav.” Nam je potrdila Darija Dolenc iz Inšpektorata RS za okolje in prostor.

Print Friendly, PDF & Email