Doma Aktualno Sodoben park v Trbovljah in “Pobeg iz rudnika”

Sodoben park v Trbovljah in “Pobeg iz rudnika”

Park pred pošto v Trbovljah

Trboveljčani bodo za svoje ideje dobili pol milijona evrov in s tem uredili park pred pošto ter uredili prostor za pobeg iz rudnika v 4.dritlu.

Pobeg iz rudnika in pet točk Trboveljčanov

Sredstva bodo razdelili med oba omenjena projekta. Priprave se začnejo že letos, izvedba pa bo v prihodnjem letu. 4. dritl bo tako svoja doživetja nadgradil z vzpostavitvijo prostora za Pobeg iz rudnika oziroma z vzpostavitvijo Escape mine-a. Vsebinska ureditev pred pošto bo zajemala postavitev šestih kulturnih točk s klopmi in nadstrešnico. Vsaka izmed petih točk bo predstavljala misel enega izmed pomembnih kulturnikov, ki so ime Trbovelj ponesli v svet.

Poleg 6 kulturnih točk bo urejeno tudi centralno stopnišče in klančine za dostop do zgornjega platoja, pošte in trgovin. Na tem območju bo postavljen tudi monolit trboveljske umetnice, nadstrešnice za kolesa, umeščeni bodo obnovljivi viri energije na sončne celice, ki bodo služili polnjenju pametnih naprav ter informacijska točka za turiste.

Na mednarodnem razpisu je občina Trbovlje skupaj s Slovensko Bistrico ter Labinom in Rijeko pripravila obsežen razpis in med skoraj 90 prejetih vlog izbranih med 17 najboljših.

Vrednost celotnega projekta, ki so ga občine prijavile znaša 1,508 mio evrov, od tega je evropskih sredstev, ki so namenjene projektu trboveljske občine kar pol milijona evrov. “S pridobljenimi sredstvi bomo preko trajnostnega turizma omogočili aktivno ohranjanje dediščine, in sicer pri ureditvi pred pošto in pa pri projektu, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje” nam zaupajo na občini.

Print Friendly, PDF & Email