Doma 1+1=2 Šolarjem nahrbtnike, personalizirana ravnila, celo vrednosti bon …nekateri pa nič!

Šolarjem nahrbtnike, personalizirana ravnila, celo vrednosti bon …nekateri pa nič!

Tik tak in bo prvi šolski dan. Po dveh mesecih uživancij in poletnih užitkov, bo treba spet zavihati rokave. Da bo vstop v šolo lažji in bolj prijeten so nekatere občine in tudi šole same poskrbele z lepimi darili. Kje pa otroci ne bodo dobili nič?

Občina Zagorje ob Savi bo 170 prvošolčkov razveselila z novimi nahrbtniki in županovim pismom, za posebno presenečenje bo poskrbel vrednostni bon za 15 evrov, s katerim si bodo otroci kupili darilo po izbiri »ob katerem jim bo zaigralo srce«–  kot je v pismu namenjenim prvošolcem zapisal zagorski župan. OŠ Toneta Okrogarja bo svojim prvošolčkom podarila personalizirana lesena ravnila z logotipom šole in imenom učenca, OŠ Ivana Skvarče pa je za njih pripravila paket svinčnika in šilčka. OŠ Ivana Kavčiča razen svečanega sprejema za svoje prvošolčke ne pripravlja posebnih daril.

Tudi v Občini Trbovlje bodo sledili navadam zadnjih let in bodo prvošolcem, ki jih je letos 150 podarili unikatne zvezke s trboveljskim motivom. Zvezke bodo dobili tudi ostali osnovnošolci v občini. Zvezki bodo na voljo v treh barvah, vsak pa si bo lahko poljubno izbral svojega. OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je svojim prvošolcem že ob vpisu podarila didaktično igračo in poletno majico, na prvi šolski dan pa jim bodo podarili še nahrbtnike in personalizirana lesena ravnila. V OŠ Tončke Čeč bodo s »skokom v šolo« pozdravili svoje nove učence, ki si bodo na prvi šolski dan ogledali še gledališko predstavo in v dar dobili nahrbtnik z logotipom šole. Na OŠ Trbovlje bodo prvošolce pogostili s sladkim presenečenjem in se potrudili, da jim bo prvi dan ostal v čim lepšem spominu.

V Občini Hrastnik klasičnega darila za 66 učencev prvega razreda niso pripravili, so sporočili iz kabineta hrastniškega župana. OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik bo svoje prvošolčke prvi dan razvajala s sadno tortico.

Print Friendly, PDF & Email