Doma Aktualno VIDEO: Doma zaradi virusa, zboleli bodo pa zaradi prahu?

VIDEO: Doma zaradi virusa, zboleli bodo pa zaradi prahu?

Natanko 10 dni je danes od našega zadnjega poročanja o kamnolomu Boben, ki razburja okoliške prebivalce. Zadnjič je bil kriv močan veter, včeraj vetra ni bilo. Kdo je potemtakem kriv?

Včeraj popoldan je najprej počilo in Hrastničanka Mateja je stopila na balkon. “Tako je usekalo, da me je kar prestavilo” opiše včerajšnjo situacijo, kakršne je sicer vajena. Poki iz kamnoloma, ki obratuje praktično sredi mesta so nekaj običajnega. Pa poke bi že prenesli, še doda občanka, ampak prah je tisto, kar jih najbolj skrbi.

Doma zaradi virusa, zboleli zaradi čisto drugih okoliščin?

Ni minila niti ura, dobimo še videe, posnetke drugih občanov. “Smo doma, da ne bi zboleli, pa nas zastrupljajo kar na domu” še doda krajanka Bobna.

DODANO 9.34: Takoj po objavi prispevka nas je poklical Jože iz Zagorja, ki je včeraj oblak prahu videl in se spraševal, od kje prihaja. Po naši objavi in sodeč po časovnici je videl prav “hrastniški” prah nad letališčem Ruardi proti vasi Vine. Edino kar obžaluje, da ni v roke vzel fotoaparata in oblak fotografiral. Naslednjič.

Že pri zadnjem poročanju so nam iz podjetja AGM Nemec, ki je mimogrede po novem registrirano v Občini Hrastnik in nič več v Laškem, kratko odgovorili, da je nazadnje pihal veter in ni bilo moč pomagati. Včeraj ni pihalo, praha pa je vseeno dovolj za celo dolino. Na vprašanja glede dovoljenj, inšpekcijskih nadzorov …do danes nismo dobili odgovora.

V času, ko naj bi obratovalo najnujnejše, tik pred tem, ko je Vlada prepovedala javno zbiranje več kot 5 ljudi, pa v hrastniškem kamnolomu očitno obratujejo s polno paro.

Tudi župan Marko Funkl je bil s strani občanov obveščen o včerajšnjem prašenju in, čeprav so trenutno njegove prioritete povezane z epidemijo, bodo v kratkem zbrali izjave občanov in jih poslali na pristojno ministrstvo oziroma inšpektorat ter izvajalcu. “Mi pristojnosti nimamo, da bi kamnolom ali zaprli ali spremenili delovni čas” pojasni Funkl, ki zagotavlja, da bo iskal rešitve skupaj z občani.

VIDEO: Hrastnik duši prah iz kamnoloma!

 

Print Friendly, PDF & Email