Doma Aktualno Spletna goljufija in vožnja ter alkohol

Spletna goljufija in vožnja ter alkohol

Policisti so v Zagorju med vikendom in včeraj obravnavali  kaznivo dejanje uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, pri katerem je bila oškodovana občanka Zagorja ob Savi. Kazenska ovadba je predana tožilstvu.

Policisti so bili obveščeni o nepravilno delujočih semaforjih na cestni zapori na Izlakah. Na kraju so ugotovili, da semaforji delujejo pravilno, nastajajo pa zastoji zaradi prometne konice in povečanega gostote prometa z ene strani. Z ročnim usmerjanjem so zadevo uredili.

Policisti so bili obveščeni o puščanju vode v stanovanjskem bloku v Zagorju ob Savi, na kraj so prišli tudi gasilci PGD Zagorje ob Savi, nasilno vstopili v stanovanje in začasno sanirali zadevo. Nastala je zgolj manjša materialna škoda, ki jo je povzročila voda iz počenega radiatorja.

Policisti so bili obveščeni, da se je na tržnici v Zagorju zgrudil starejši moški. Na kraj prišla tudi enota NMP Zagorje, ki je moškega ustrezno oskrbela.

Policisti so bili v večernem času obveščeni, da se je na območju Trbovelj zaradi vetra in dotrajanosti drevesa le to podrlo na parkirana vozila. Drevo je poškodovalo 7 vozil. Opravljen je bil ogled kraja in z zbranimi obvestili bo obveščena krajevno pristojna enota PP Trbovlje.

Policisti so dvema osebama zasegli delce posušene zeleno rjave rastline zaradi suma na prepovedano drogo. Po analizi sledi zoper kršitelja ustrezen ukrep.

Policisti so na območju Zagorja ustavili dva voznika, ki sta vozila osebni avtomobil pod vplivom alkohola, zaradi česar je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

V nedeljo so možje v modrem intervenirali na območju Zagorja ob Savi, kjer naj bi se sprla soseda. Pri zbiranju obvestil so bila zbrana nasprotujoča si dejstva, zato je bil postopek zaključen z uradnim zaznamkom policistov o neuvedbi postopka o prekršku.

Zgodila se je prometno nesrečo na glavni cesti Litija – Zagorje ob Savi, pri kateri je na osebni avtomobil padlo več manjšega kamenja, ki je vozilo poškodovalo. Zadeva je ustrezno zabeležena.

Na policijsko postajo Zagorje ob Savi se je zglasila občanka ter policistom naznanila sum kaznivega dejanja goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanko neznani storilec preko svetovnega spleta ogoljufal. Policisti potrebna obvestila še zbirajo, svoje ugotovitve pa bodo posredovali Okrožnemu državnemu tožilstvu.

Občan je policiji naznanil kaznivo dejanje tatvine avtomobilskega dela. Oškodovanec je ob vložitvi predloga za pregon hkrati pregon zoper neznanega storilca tudi umaknil. Policisti bodo Predlog za pregon z umikom odstopili na Okrožno državno tožilstvo.

Zagorje ob Savi (RC 221 “čez Slačnik”) v popoldanskem času  – policisti so preiskovali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi vožnje voznika po nasprotnem smernem vozišču. V prometni nesreči se je eden od udeležencev lahko telesno poškodoval, zdravniška pomoč pa mu je bila nudena v ZD Zagorje ob Savi. Po zbranih obvestilih ter pridobljenem obvestilu o telesnih poškodbah, so povzročitelju izrekli predpisano globo ter mu izdali/vročili plačilni nalog.

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z manjšo poškodbo na območju Zagorja ob Savi (parkirišče). Skladno z določili ZPrCP so odstopili od ugotavljanja dejstev in okoliščin prometne nesreče ter udeležencema izdali potrdilo.

Zagorje ob Savi v večernem času – policisti so pri nadzoru  zaznali kršitev Zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA), ker je polnoletni kršitelj omogočil uživanje alkoholne pijače mladoletni osebi. Kršitelju so izrekli predpisano globo ter izdali/vročili plačilni nalog.

Hrastniški policisti so intervenirali v zasebnem prostoru, kjer sta se sprla izvezakonska partnerja. Po zbranih obvestilih so kršitelju izrekli predpisano globo zaradi kršitve ZJRM-1 ter mu izdali/vročili plačilni nalog.

Print Friendly, PDF & Email