Doma Zasavsko Sporočilo ljubezni predali skozi vero

Sporočilo ljubezni predali skozi vero

Otroci in mladi iz kisovške župnijske skupine Rozalinda so v postnem času skupaj z nekaj pomoči, pripravili uprizoritve križevega pota v domači cerkvi.

Z zaigranimi prizori so uprizorili družinske odnose, v katerih se marsikdaj zbira ”kamenje” in si prizadejemo veliko hudega.

S premišljevanjem o odnosih in ravnanjih so odkrivali kako si ravno v družinah, zavetju varnosti in ljubezni, saj velikokrat ne znamo prisluhniti, se pogovarjati in razumeti. Ob koncu križevega pota so ljudem podali sporočilo ljubezni in pravega življenja po veri.

“Ob tej priložnosti smo organizirali tudi kratko župnijsko romanje v Vojnik, kjer smo molili križev pot na prostem. Izkušnja vzpona in prenašanja kamnov je na vsakem pustila poseben pečat, da smo se še bolj povezali s svojimi bližnjimi. Tamkajšnji farani so nas zelo toplo sprejeli in nam razkazali tudi nekaj značilnosti lastnega kraja.” nam je zaupal Blaž Vozelj.

Velikonočne predstave so zaključili na petek 12. aprila, ko so sporočilo križevega pota uprizorili še v izlaški župnijski cerkvi. S tem so se pripravljali na prihajajočo veliko noč in sklenili, da si želijo dobro živeti.

Print Friendly, PDF & Email