Doma Aktualno Sprememba križišča nujna: Čeprav omejitev 40 km/h, večina ne upošteva!

Sprememba križišča nujna: Čeprav omejitev 40 km/h, večina ne upošteva!

V teh dneh se bo začela ureditev križišča pri Osnovni šoli Trbovlje in trboveljskem bazenu. Investicija bo del sodelovanja med občino in državo. 

S spremembo križišča naj bi učenci in dijaki dobili varnejšo pot v šolo. Režim križišča pa se bo po prenovi spremenil.

Na križišču regionalnih cest pri trboveljskem bazenu in OŠ Trbovlje se bo ukinil pas za zavijanje desno, pri čemer bo zavijanje desno še vedno omogočeno. Na tem delu pa se bo, skladno z ureditvijo križišča, uredil širši in varnejši pločnik za pešce.

Dvignili bodo tudi prehode za pešce

Zaradi varnosti bosta na križiščih dvignjena prehoda za pešce, kar predstavlja enega izmed bolj učinkovitih ukrepov umirjanja prometa, tako v Sloveniji kot tudi v Evropi, poudarijo na občini.

Zaradi nepreglednosti in posledično nevarnosti za pešce bodo odstranili tudi obe drevesi, ki se nahajata na pločniku ob prehodu za pešce pri parku zraven občinske stavbe. Čeprav je na tem delu hitrost vožnje omejena na 40 km/h pa, kot opisujejo stanje na občini, veliko voznikov še vedno ne upošteva omejitve, zato je preureditev križišča nujna.

Občina Trbovlje je sicer v sklopu ureditve varnih šolskih poti že uredila cestni odsek pred OŠ Ivana Cankarja, nameščen je bil merilnik hitrosti na Opekarni ter tudi izrisana šolska pot pri OŠ Tončke Čeč.

Print Friendly, PDF & Email