Doma Aktualno Pomembna sprememba zakonodaje za Zasavce

Pomembna sprememba zakonodaje za Zasavce

Problemi z onesnaževanjem so rak rana zasavskega okolja že leta in leta. A zgodila se bo pomembna sprememba.

Direktor občinske uprave Občine Zagorje, Rudi Medved

Po besedah direktorja zagorske občinske uprave Rudija Medveda naj bi se v kratkem spremenil odlok o kakovosti zraka v občinah, kar bo vsem trem zasavskim občinam prineslo nekaj dobrega.

Kot dosežek si Zagorjani štejejo dejstvo, da so se uspeli dogovoriti o višjih subvencijah za kurilne naprave. “To je rešitev za izboljšanje kakovosti zraka v Zagorju” verjame Medved.

Dosedanje subvencije so znašale 1000 evrov, po novem naj bi občani dobili tudi do 3500 evrov subvencije ob spremembi energenta. Kaj pa subvencije, ki jih podeljuje občina? Direktor obljublja, da bodo tudi te še ostale, le o višini le teh se na občini še niso dogovorili.

Medved: “Vsak dimnik, iz katerega se ne kadi, šteje.”

Zagorjani so se letos očitno aktivno lotili zamenjave kurilnih naprav, saj so občinska sredstva za subvencije predvidena za leto 2017 pošla. Čeprav gre za višje stroške občine, so takšnih menjav veseli, zato bodo z rebalansom proračuna sredstva na postavki za subvencije na eni od prihodnjih občinskih sej povečali, obljubi Medved in doda: “Vsak dimnik, iz katerega se ne kadi, šteje.”

Print Friendly, PDF & Email