Doma Aktualno Sprla sta se sprevodnik in potnik, ukrepala policija

Sprla sta se sprevodnik in potnik, ukrepala policija

Fotografija je simbolična.

V Hrastniku so v petek okoli 21. ure policisti občanu zasegli snov za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo.

V petek so sprejeli prijavo 42-letne občanke, da je neznanec v mesecu decembru 2018 zlorabil njeno plačilno kartico in jo s tem oškodoval za 173,22 evrov. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo. V soboto je občan prijavil vlom v stanovanje, ki naj bi se zgodil med 11. in 31. januarjem. Iz notranjosti naj bi po podatkih policistov odtujil denar in TV sprejemnik, ter s tem lastnika oškodoval za 450 evrov.

Ravno tako v soboto so v nočnem času policisti PP Trbovlje intervenirali zaradi glasne glasbe in 23-letnemu kršitelju izrekli globo.

Zadnji dan vikenda poročajo le, da se je v večernem času v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi nepravilne vzvratne vožnje 61-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v parkirano vozilo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Izrečena mu je bila globa.

V petek se je na glavni cesti II. reda št. 108 v dopoldanskem času zgodila prometna nesreča I. kategorije z manjšo poškodbo zaradi povoženja kamenja z vozilom. Skladno z določili 111. člena ZPrCP so policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja
dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo, ter pred odstopom od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov ugotovili ali voznik in vozilo izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu. Udeležencu je bilo izdano Obvestilo.

Vlak na relaciji Litija – Zidani most v popoldanskem času: policisti so bili obveščeni o potniku, ki na vlaku nima vozovnice in naj bi kršil javni red in mir. Policisti so na vlaku in nato na železniški postaji Zagorje ob Savi zbirali obvestila s sprevodnikom ter domnevnim kršiteljem javnega reda in miru. Policisti pri zbiranju obvestil niso ugotovili kršitve ZJRM-1 oz. kaznivega dejanja, je pa bila ugotovljena identiteta potnika, ki ni imel vozovnice in bodo podatki osebe, po izkazanem pravnem interesu ter vlogi SŽ tudi posredovani.

Ravno tako v popoldanskem času so na podlagi predhodno zbranih obvestil policisti PP Zagorje ob Savi zaznali sum kaznivega dejanja Nasilje v družini. Glede zaznanega kaznivega dejanja so pričeli zbirati nadaljnja obvestila, svoje ugotovitve pa bodo posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Tudi sobota ni bila mirna. Najprej so policisti PP Zagorje ob Savi v popoldanskem času prejeli obvestilo o prometni nesreči na  regionalni cesti III. reda št. 666 (Zagorje – Podkum),  I. kategorije z majhno poškodbo. Skladno z določili 111. člena ZPrCP so policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo, ter pred odstopom od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov ugotovili ali voznik in vozilo izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu. Udeležencu je bilo izdano Obvestilo.

V nočnem času so policisti pri nadzoru cestnega prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo s tehničnimi sredstvi ugotovljeno, da je vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zaradi ugotovljenega prekrška mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto na podlagi določil Zakona o prekrških (ZP-1), prepovedana nadaljnja vožnja ter zoper kršitelja vložen obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče.

Nedelja tudi v Zagorju ob Savi ni minila brez prijav. Tokrat so bili policisti v dopoldanskem času obveščeni in napoteni na območje Litije, kjer so policistom pristojne PP Litija, nudili pomoč pri preiskavi suma kaznivega dejanja Nasilje v družini.

Print Friendly, PDF & Email