Doma Aktualno Srebro zagorskim gasilcem in županu

Srebro zagorskim gasilcem in županu

Pavšek nam je zaupal, da bodo zagorski gasilci svoje srebro prejeli na prireditvi ob 110 obletnici delovanja.

V Zasavje 7 priznanj civilne zaščite – 4 bronaste znake, 2 srebrna znaka in eno plaketo.

Srečko Šestan

Iz rok Srečka Šestana, poveljnika Civilne zaščite Slovenije so bronaste znake prejeli Stanislav Herle, aktiven zagorski gasilec, ki je tudi aktivno vpet v dejavnosti lokalne lovske družin in se vedno odzove na klice ob izrednih dogodkih. Trboveljčan Roman Obreza je bil tisti, ki je v času obilnih snežnih padavin v Zasavju poskrbel, da je sistem Regijskega centra, kljub izpadu elektrike ostal povezan z centralo v Ljubljani in posamezniki, ki so potrebovali pomoč. Zagotovil je dodatno postajo sistema zvez ZARE in rezervno povezavo preko radioamaterskega repetitorja na Kumu.  Civilna zaščita je bron namenila tudi II. ekipi Prve pomoči RKS Zagorje ob Savi, zaradi požrtvovalnega dela in učenja in najboljše udeležbe na državnem tekmovanju.

Stanislav Herle

Dvakratno srebro so prejeli v Zagorju. Za 110 let aktivnega delovanja bodo priznanje prejeli zagorski gasilci (PGD Zagorje), podelili ga bodo na njihovi jubilejni slovesnosti.

Znak v roke gasilcev gre predvsem na račun: “Naše pripravljenosti in naše hitrost pri reševanju vseh intervencij, ki so zdaj kar brez meja” je prepričan podpredsednik zagorskih gasilcev Ivan Janez Pavšek. Priznanje je namenjeno uspešnemu delovanju zadnjih 10 let, saj samo na leto naredijo preko 1000 ur izobraževanj in usposabljanj, “da lahko v danem trenutku ukrepamo najhitreje in najbolj optimalno” še doda Pavšek.

Prav tako srebro je šlo v roke zagorskega župana Matjaža Švagana, ki je že “šesti mandat eden izmed najpomembnejših členov sistema zaščite in reševanja v občini.” Priznanje mu gre v roke, poleg vsakoletnega udejstvovanja pri neštetih naravnih nesrečah tudi za angažma ob sanacija plazu v Čemšeniku.

Bronasti znak Civilne zaščite sta na Brdu pri Kranju pred kratkim že prejela tudi županja Jasna Gabrič in župan Miran Jerič.

Print Friendly, PDF & Email