Doma 1+1=2 Sreda, dan za priznanja

Sreda, dan za priznanja

V zgodnjih popoldanskih urah je Srednja šola Zagorje že tretjič prejela naslov Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Prireditev je potekala v organizaciji Pisarne Evropskega parlamenta v Festivalni dvorani v Ljubljani. Čeprav so volitve resna zadeva, pa je prireditev bila zelo sproščena. Prisluhnili smo zabavnemu popotovanju novinarjev Gašperja in Jaše iz Ljubljane do Bruslja. Mlada pevka Flora Ema Lotrič pa nas je podučila, da “ni popolnih slik. Vsi smo mozaik.” Seveda pa so nas še najbolj ogrele vragolije fantov Dunking devils.

Ob 17.00 pa se je 55 km stran in ponovno v prostorih Steklarne Hrastnik začela svečana 3. podelitev Mepi priznanj, ki ga je letos prejela Tina Žibert. Tokrat je prireditev pripravila Gimnazija in ekonomska šola Trbovlje v sodelovanju s Srednjo šolo Zagorje in Osnovno šolo narodnega heroja Rajka Hrastnik. Da glasba združuje, sta potrdili naši dijakinji, sestri Planinc, ki sta najprej nastopili samostojno, nato pa so skupaj z Maticem in Niko iz Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje zaigrali in odpeli dve skladbi.

Kljub oblakom na nebu in dežju, ki kar ni hotelo prenehati, so nam mladi Zasavčani dali upanje v prihodnost in oblikovali novo Mepi resnico “V nas je več kot si mislite, zato tokrat grem volit.”

 

Print Friendly, PDF & Email