Doma Aktualno SRHLJIVO: Ukradel zajčka in ga utopil v bližnjem vodnjaku

SRHLJIVO: Ukradel zajčka in ga utopil v bližnjem vodnjaku

Srhljiva zgodba prihaja s strani zagorske družine, ki je na željo hčerke kupila prikupno zajčico – Whitey so jo poimenovali. V ponedeljek, ko so se odpravili na vikend na Repnik, jih je pričakal strašen prizor.

»Naša deklica si je želela zajčka in ga je za svoj rojstni dan prejela v dar. Ko jo je zagledala je planila v jok od sreče, veselja. Deklica jo je poimenovala Whitey, ker je bila snežno bela in rahlo roza obrobljenimi ušeski in očmi.  Zanjo smo zgradili zajčnik in ograjo, da nam ne bi ušla« žalostno opiše zgodbo o prihodu zajčka Zagorjanka.

Kakšen človek bi storil kaj takega?

Zajčica Whitey

V njihovo brunarico med Zagorjem in Kisovcem pa je nekdo v ponedeljek, 21. julija med 11. in 19. uro nasilno vstopil. Ko so opazili znake vdora, so obvestili policijo in se lotili iskanja zajčice, saj je ni bilo nikjer videti. Po neutrudnem iskanju, so odprli še pokrov vodnjaka in obnemeli. Nekdo je bil tako zloben, da je zajčico vrgel v vodnjak, zato se je v mukah utopila. Pa čeprav bi kdo rekel le zajček, je bila ta del družine in kot pravi lastnica: »Storilec, ki je to storil, je imel možnost izbire, Whitey pa izbire ni imela. Vzel si je moč in vzel njeno življenje ter povzročil družini ogromno čustveno bolečino.«

Na kraj so prišli tudi policisti PP Zagorje, ki so zabeležili dogodek in se lotili iskanja storilca – tega do danes še niso odkrili. Obvestila še zbirajo, nam sporočijo, in bodo po vseh informacijah zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine in mučenja živali obvestili pristojno državno tožilstvo.

Print Friendly, PDF & Email