Doma Aktualno “Starši, vi ste vzor svojim otrokom!”

“Starši, vi ste vzor svojim otrokom!”

Šolarje bodo budno spremljali tudi trboveljski policisti, ki bodo s svojo prisotnostjo umirjali promet in skrbeli za varnost otrok.

Šolske poti ostajajo enake, letos bodo spremembe le pri Keršičevi, kjer je zaradi del tik ob šoli popolna zapora. Dovoz je, kot pravi pomočnik komandirja Boštjan Mokotar, omogočen za stanovalce in zaposlene, starši morajo parkirati pri športni dvorani Polaj. Za pešce je urejen prehod v hodniku, ki je ločen od gradbišča.

Policisti bodo stali v okolici vseh šol, tudi srednjih. Pomagali pa jim bodo tudi prostovoljci Zveze šoferjev in avtomehanikov. Vse do konca naslednjega tedna bodo intenzivno prisotni ob šolah policisti, še teden kasneje, do 15. septembra bodo pri prečkanju šolarjem pomagali še prostovoljci.

Edina šola, ki v Zasavju pouk začenja šele v ponedeljek je Osnovna šola Ivana Cankarja. Ker se vsi učenci sprva zberejo na dvorišču nasproti šole, bodo policisti poskrbeli, da jih bo uvodnem programu varno pospremijo čez cesto.

In še nasvet za udeležence v prometu? Mokotar pravi, da so starši največji vzor svojim otrokom, zato le upoštevajte cestnoprometne predpise, naj se otroci učijo od vas.

Print Friendly, PDF & Email