Doma Aktualno Starši zasavskih najstnikov, učitelji! Tole bo kot nalašč za vas.

Starši zasavskih najstnikov, učitelji! Tole bo kot nalašč za vas.

Obupani mami, ki je potarnala nad svojim 12-letnikom, češ da ne želi sodelovati v nobeni »družinski » zgodbi, je psihologinja Nina Babič odgovorila: »Najstniki so alergični na to, da nekaj morajo, zato se navadno na takšen odnos odzovejo z odporom in umikom.«

In kaj storiti?

Je vprašanje premnogih staršev najstnikov in najstnic. V Zagorju so se odločili staršem, učiteljem, sorodnikom in prijateljem stopiti nasproti in v goste povabili strokovnjakinjo, ki poskuša predstaviti kaj vidijo, čutijo in doživljajo najstniki.

V četrtek, 28. novembra bo ob 18. uri v dvorani PGD Zagorje predavanje Prosti čas najstnikov – dileme in konflikti, kjer bo Nina Babič na voljo za vprašanja zasavskih staršev najstnikov.

Nina Babič

»Za najstnike je družina še vedno zelo pomembna, čeprav ni videti tako.«

Predavanje Babičeve je le eno v sklopu 5 za vzgojo, ki so namenjena vsem, ki vzgajajo.

V petih mesecih se bo zvrstilo pet priznanih predavateljev, ki bodo v razmislek ponudili pet različnih tematik povezanih z vzgojnimi izzivi. Vsi predavatelji bodo skušali odgovoriti na vprašanje, kakšen je namen in smoter vzgoje v današnjem času. Ali se odrasli ob vzgajanju lahko kaj naučimo od otrok in mladostnikov? Ali vemo kateri napotki so pravi napotki? Obeta se nam pet zanimivih in predvsem poučnih večerov, zato vljudno vabljeni.

Print Friendly, PDF & Email