Doma Aktualno Ste mladi, brez izobrazbe in nekonkurenčni na trgu dela? Imamo rešitev!

Ste mladi, brez izobrazbe in nekonkurenčni na trgu dela? Imamo rešitev!

Se ti je svet postavil na glavo? PUM-O te vabi, da se jim pridružiš. Poskrbeli bodo, da se bo svet spet zavrtel v tvojo smer.

Prejemate plačilo in potne stroške

V pogovoru z vodjo mentorske skupine, Simono Hodnik smo izvedeli, da je PUMO-O oziroma projektno učenje za mlajše odrasle, ki ga že več let izvaja Regionalni center za razvoj, program namenjen mladim med 15. in 26. letom starosti, ki so izpadli iz rednega sistema šolanja, so brez izobrazbe in nekonkurenčni na trgu dela.

Program poteka vse leto (tudi poleti) od ponedeljka do petka. Vpišete se lahko kadarkoli tekom leta in ste lahko vpisani do enega leta. Nudijo vam podporo pri dokončanju izobrazbe, reševanju socialnih in drugih problemov ter podporo pri iskanju zaposlitve. Program je brezplačen, upravičeni ste celo do dodatka za aktivnost in povrnitve potnih stroškov.

Celostna podpora

Nudijo celostno podporo (sodelovanje s šolami, starši, dijaki, delodajalci, CSD in drugimi pomembnimi deležniki). Vsak udeleženec dobi tudi svojega mentorja, ki mu je na voljo za podporo v njegovi življenjski situaciji.

Vsebinska naravnanost programa je zajeta v treh modulih: modul kariernega načrtovanja in oblikovanja poklicne identitete, modul splošne poučenosti, modul osebne rasti in oblikovanja trajnih življenjskih slogov.

Kako se vpišete?

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, na Regionalnem centru za razvoj ali pa na telefonski številki 03-56-60-508 (Simona), 03-56-60-509 (Ida) ali 03-56-60-506 (Branka).

Print Friendly, PDF & Email