Doma Aktualno Steklarna: Ukinitev proizvodne enote

Steklarna: Ukinitev proizvodne enote

Večletno slabo povpraševanje na trgu razsvetljavnega stekla in nekonkurenčnost le tega s poceni kitajskimi izdelki je privedlo do zaprtja proizvodne enote razsvetljavnega stekla Opal. A obetajo se boljši časi.

Gre za dobro novico, ne slabo

Andrej Božič

Oče steklarskega holdinga Andrej Božič je prepričan, da gre za dobro novico, saj to pomeni sprostitev prostora za širjenje druge linije, za embalažno steklo, ki je dobičkonosna. Steklarna potrebuje nov prostor za povečanje proizvodnje.

100 zaposlenih ne bo ostalo brez dela

Vse zaposlene v Opalu, poudarjajo v Steklarni Hrastnik, bodo prezaposlili v nov obrat na embalažnem steklu, ki bo postavljen na pogorišču Opala. Morali pa se bodo priučiti drugačnega dela, osvojiti nova znanja in se iz dvoizmenskega dela vključiti v štiriizmensko. Do konca meseca marca naj bi steklarji odpremili še zadnja naročila na področju razsvetljave, že v vmesnem času pa zaposlene priučili novega dela.

Peter Čas

150 NOVIH delovnih mest

S povečanjem embalažne proizvodnje se bodo odpirala tudi nova delovna mesta, je spodbuden direktor Peter Čas. Novi trendi zahtevajo dodatne investicije, te pa svoj prostor. In to naj bi z ukinitvijo enote pridobili, s tem pa odprli tudi prostor za nova kvalificirana delovna mesta.

Print Friendly, PDF & Email