Doma Aktualno Steklarne ne bodo prodali, v Hrastniku se bodo širili!

Steklarne ne bodo prodali, v Hrastniku se bodo širili!

Dobrih 60 milijonov evrov prihodkov naj bi Steklarna ustvarila letos in tako povečala lanski rezultat za 4 odstotke.

Zaradi potenciala podjetja je nadzorni svet odobril pripravo projektne dokumentacije za dodatno širitev kapacitet v Hrastniku, katere vrednost je ocenjena na približno 45 milijonov evrov. S tem bo omogočen nadaljnji razvoj podjetja in zagotovljena delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, doma v Hrastniku.

Igor Lah, predsednik izvršnega odbora v holdingu GlobalGlass verjame, v dolgoročni potencial hrastniške steklarne, zato je v začetku meseca ustavil postopek iskanja strateškega lastnika. »V strategiji, ki jo je postavilo novo vodstvo, vidimo priložnost za nadaljnji razvoj in rast Steklarne Hrastnik. Posebno mesto oz. vlogo v strategiji pa pridobiva operativna odličnost vseh procesov v podjetju ter strateška organiziranost prodaje in marketinga na tujih trgih, in sicer s ciljem povečanja sodelovanja z lastniki globalno prepoznavnih blagovnih znamk” je povedal.

direktor SH Peter Čas

Z novembrom je Steklarna Hrastnik v lastništvu Holdinga GlobalGlass s sedežem v Švici in le ta že izvaja svetovalne storitve na strateškem nivoju, predvsem na področju mednarodnega marketinga in prodaje.

Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik je ob tej priložnosti še povedal: “Cilji Steklarne Hrastnik ostajajo ambiciozni, veseli me, da je tudi lastnik prepoznal, da smo podjetje z dolgoročno vizijo.”

Print Friendly, PDF & Email