Doma Aktualno Štiri krat po deset zagorske optike

Štiri krat po deset zagorske optike

V zagorski optiki Jazbec že leta prisegajo na tri pomembne stvari: Da so okvirji za očala, stekla in leče kakovostni, da je cena sprejemljiva in stranka izdelek dobi skoraj takoj. Prav zaradi tega so lani zabeležili kar štiri desetletja.

Eni prvih v Sloveniji prodajali kontaktne leče, kasneje začeli še s proizvodnjo le teh

»Leta 1978 je mama odprla optiko, sam pa sem po zaključeni šoli za optika prevzel lokal leta 1991« se spominja Dušan Jazbec, ko ga obiščemo v lokalu na Cesti zmage, ob Zdravstvenem domu Zagorje. Bili so eni prvih, ki so v Sloveniji začeli s prodajo kontaktnih leč, pred skoraj 30 leti pa odprli tudi svojo proizvodnjo kontaktnih leč.

V optiki nudijo tudi samoplačniške okulistične preglede, katere opravlja specialist okulist. Opravljajo preglede za očala in kontaktne leče, prav tako pregledajo očesno ozadje in izmerijo očesni pritisk, opravijo pregled za potrebe medicine dela …Imajo pa pogodbo z zdravstveno zavarovalnico, da lahko priskrbijo očala na recept oziroma naročilnico za očesni pripomoček.

Kvaliteta je na prvem mestu

Prisegajo na kvalitetne proizvajalce, tako slovenske kot tuje. »Nekvalitetnih okvirjev in stekel pri nas ne boste našli« je odločen Jazbec, ki na okvirje in stekla ponudi garancijo.

V salonu imajo pestro izbiro očal, kjer se za vsako stranka kaj najde  – pa naj bo to za korekcijska ali sončna očala. »Ker imamo svojo brusilnico, lahko očala stranka dobi že v kakšni uri«, če le izbere okvir iz zaloge, pojasni naš sogovornik, ki poskrbi da se tudi za tiste, ki niso na zalogi, čaka kar najmanj časa.

Nemalokrat očala tudi nastavijo, očistijo. Preverijo, kakšna je dioptrija na obstoječih steklih in se lotijo priprave novih. Pomembno je, da strankam vedno svetujejo, ne le prodajajo. Naprimer, nam pojasni, pri kontaktnih lečah je eden pomembnejših podatkov bazna krivina, da se prilagaja očesu in je za uporabo nemoteča. »Ni vsaka leča za vsako oko.« Velika razlika je, za kaj bo nekdo uporabljal očala, kakšen je njegov stil, način življenja in delo. »Ko to dorečemo, se lotimo iskanja okvirjev, ki bodo udobna in prava za posameznika«.

Prihajajo trendi letošnjega poletja

Do konca marca bo lokal poln novih modelov sončnih očal in trendov letošnjega leta. Zanimiva so tudi korekcijska očala, ki v hipu postanejo sončna. Kako? Ob nakupu prejmete lahko tudi več različnih nastavkov in jih menjate glede na vreme in razpoloženje, nas preseneti novost, kjer nihče ne opazi, da gre za ena in ista očala.

Še vedno pa se več strank odloča za ločena sončna očala z dioptrijo ali brez in posebej za korekcijska. Poleg premazov proti bleščanju, zaščitnih premazov, takšnih za uporabo računalnikov in podobno, so na trgu tudi leče, ki na soncu potemnijo – torej postanejo sončna očala, v temnejšem prostoru pa zopet posvetlijo.

Kako skrbeti za očala, da zdržijo čim dlje?

Uporabljajte namenska čistila in krpice. Očala pa lahko čistite tudi z mlačno vodo in milnico, obrišete jih s krpico iz mikrovlaken. Nikakor ne uporabljajte agresivnih čistil. Pri neuporabi jih shranite v etui.

Negovanje in vzdrževanje kontaktnih leč se razlikuje glede na tip le teh, zato upoštevajte navodila proizvajalca. Nikoli jih ne čistite z navadno vodo.

OPTIKA JAZBEC v vami že 40 let, kjer je na prvem mestu strokovnost in kvaliteta!

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

Print Friendly, PDF & Email