Doma Aktualno Stoklas zmagovalno po Nemčiji

Stoklas zmagovalno po Nemčiji

Uroš Stoklas na tekmovanje Race Across Germany

Neumorni trboveljski kegljač Uroš Stoklas se je le teden dni po uspešnem nastopanju na ekipnem svetovnem prvenstvu v kegljanju ponovno prelevil v ultra kolesarja.

Prejšnji konec tedna se je udeležil kolesarske vztrajnostne dirke čez Nemčijo – Race across Germany, ki je potekala od Aachna do Görlitza. Zahtevna trasa je bila dolga 780 kilometrov in je imela kar 7.800 višinskih metrov. Uroš je bil najhitrejši v kategoriji solo supported 50+, dirko je končal v manj kot 36 urah. Drugo uvrščenega tekmovalca je prehitel za skoraj štiri ure, tretjega pa za skoraj 6 ur in pol.

Dirka je vseskozi potekala po prometnih cestah, kjer je bilo potrebno slediti cestno prometnim predpisom, čez vasi in večja mesta … Predvsem čez Bonn in Dresden so imeli Uroš in njegova spremljevalna ekipa velike težave z zastoji v mestu, ogromno pa je bilo tudi obvozov zaradi rekonstrukcij cest. Tako se je na koncu dirke števec ustavil pri 786 kilometrih. To je za Uroša prva tovrstna dirka v Evropi, z mislimi pa je že pri novih podvigih.

Print Friendly, PDF & Email