Doma 1+1=2 Stroji še ne brnijo, gradbeno dovoljenje na pol poti

Stroji še ne brnijo, gradbeno dovoljenje na pol poti

Veliko prahu med starši in učitelji je predlani dvignila telovadnica na OŠ Toneta Okrogarja, kjer so po treh letih čakanja župana soočili s starši. Novembra 2016 je župan ravnateljici Nataši Grošelj obljubil, da bodo stroji zabrneli najkasneje v 18 mesecih. In čeprav je teh 18 mesecev že mimo, stroji še ne brnijo. “Moja obljuba je bila, da bo do konca mojega mandata izbran izvajalec del,” je takrat za naš portal potrdil Švagan, ki še ima nekaj mesecev časa, da uresniči, kar je dejal medijem.

Letošnje šolsko leto naj bi se pričela dela

Fotografija je simbolična.

Občina je trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, takoj zatem bodo poiskali izvajalce, je včeraj razložil župan. Nova obljuba Matjaža Švagana na račun topliške telovadnice, ki jo je na novinarski konferenci dal včeraj, je, da se bodo dela pričela še v tem šolskem letu.

Prvi Zagorjan je zamudo z deli opravičil, češ niso pomembni temeljni kamni, ampak je pomemben stabilen proračun. Ki pa je, zaradi nepredvidenih situacij kot je dolga in mrzla zima in nedavna tri neurja potreben rebalansa.

Povprečna zadolžitev na občana v Sloveniji je okoli 400 evrov, medtem ko v Zagorju štejejo 230 evrov na prebivalca in so, kot pravi Švagan, na varni strani.

Kdaj bo pravnomočno gradbeno dovoljenje in kdaj razpis za izvajalce, bomo vsekakor poročali na našem portalu.

Župan obljublja: stroji bodo kmalu zabrneli

Print Friendly, PDF & Email