Doma 1+1=2 Strupeno in smrdi. Le kaj bi bilo to?

Strupeno in smrdi. Le kaj bi bilo to?

Kemija, seveda. Veliki večini med najtežjimi predmeti v osnovni in srednji šoli. “Vendar sem imel sam v osnovni šoli srečo, da nam je učiteljica kemijo približala z druge, bolj zanimive strani, kjer smo spoznavali zakonitosti in ugotovili, da je kemija veliko več od smradu in strupov” opisuje profesor kemije na trboveljski gimnaziji Aleksander Medveš.

Devetošolci pozor! Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje se lahko med 26. in 28. avgustom še pred začetkom pravega šolskega leta udeležite mini poletne šole pod vodstvom Aleksandra Medveša profesorja kemije na GESŠ Trbovlje.

Tri dni se boste štiri ure dnevno učili o bolj zanimivi strani kemije, kjer ne bo manjkalo eksperimentov in preučevanja lastnosti in zakonitosti atomov.

Aleksander Medveš

Zanimanje za poskuse bi Medveš rad prenesel tudi na bodoče generacije. Še predobro se spominja, kako je kot učenec najbolj užival, ko je kaj počilo ali zašumelo. “Z veseljem se spominjam vseh, po pouku preživetih ur v kemijski učilnici. Ta nostalgija me je spodbudila, da mladim pripravim nekaj zanimivih eksperimentov, kjer bomo preučili osnovne lastnosti in zakonitosti atomov.”

Tako je devetošolcem letnika 19-20 pripravil Poletno šolo kemije, ki bo od 26. do 28. avgusta 2019 v dopoldanskem času v treh štiriurnih brezplačnih srečanjih v Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje.

Torej, dragi devetošolec, če te zanima eksperimentiranje, te vabim, da se prijaviš na aleksander.medves@gess.si.

Print Friendly, PDF & Email