Doma Aktualno Subvencija najemnine, plačilo vrtca …se avtomatično podaljša. Katere pravice pa ne?

Subvencija najemnine, plačilo vrtca …se avtomatično podaljša. Katere pravice pa ne?

Precej odprtih vprašanj je prineslo stanje, v katerem smo, tudi na področju sociale. Na Centru za socialno delo Zasavje dnevno prejemajo klice občanov, ki ne vedo več, kaj morajo oddati kje in kdaj.

Direktor zasavskega centra Rok Zupanc je z namenom, da bi bile informacije čim bolj dostopne uporabnikom pripravil aktualne objave na njihovi spletni strani. Največ vprašanj se namreč nanaša na avtomatsko podaljšanje nekaterih pravic iz javnih sredstev ter na roke v upravnih in javnopravnih zadevah, ki trenutno ne tečejo.

Tistim, ki se pravice iztečejo 31.3. bodo le te podaljšane na 30.4. v skladu z interventnim zakonom. To pa NE velja za pravico do izredne denarne socialne pomoči. Prav tako avtomatično podaljšanje ne velja za materinsko, očetovsko in starševsko nadomestilo ter starševski dodatek. Več o avtomatskem podaljšanju izveste TUKAJ!

Kako izpolniti vlogo v pdf obliki? TUKAJ

Najpogostejša vprašanja so tudi iz naslova stikov z otroci v času epidemije. Skupnost centrov je pripravila odgovor: TUKAJ.

Zaradi razmer ob epidemiji virusa COVID-19 od 29.3.2020, do preklica, roki v upravnih in drugih javnopravnih zadevah ne tečejo. Kar med drugim pomeni, da ne tečejo roki za vložitev vloge, za dopolnitev vloge na podlagi poziva centra za socialno delo, za predložitev dokazil centru za socialno delo in ne tečejo roki za pritožbo. Več TUKAJ.

Ob tem Zupanc še doda: »Zaradi zagotavljanja zdravja uporabnikov in zaposlenih ter preprečevanja širjenja okužb vas naprošamo, da za morebitne dodatne informacije s strokovnimi delavci kontaktirate preko telefona ali preko e-pošte, saj je vstop v prostore centra možen samo v nujnem primeru.«

Print Friendly, PDF & Email