Doma Aktualno Švagan: V Zagorju že šivamo maske, javne površine bomo razkuževali

Švagan: V Zagorju že šivamo maske, javne površine bomo razkuževali

V Občini Zagorje se na pobudo župana oblikuje konzorcij partnerjev, ki bodo pričeli s proizvodnjo zaščitnih mask na temelju že začete proizvodnje zaščitnih mask samoiniciativnih podjetnikov.

Cilj je zagotoviti samooskrbo lokalne skupnosti s zaščitnimi maskami, doda Matjaž Švagan, ki je obenem določil tudi razkuževanje urbane opreme v občini ter nekaterih javnih površin, kjer se najpogosteje zadržujejo občani.

Za ZON.si je Švagan dejal: »Skupaj s štabom CZ Zagorje ob Savi in pristojnimi službami izvajamo vse ukrepe, ki so v naši moči, da bi preprečili širjenje novega koronavirusa in prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi širjenje virusa omejili.«

Začasno ni druženja, je pa osebna nega

Od razglasitve epidemije, izvajalec storitve “pomoč družini na domu”, Dom Polde Eber Jamski, za uporabnike storitve zaradi preventivnih razlogov začasno ne zagotavlja več čiščenja in družabništva, zagotavlja pa nemoteno osebno nego. Oskrbovalke poskrbijo tudi za pripravo zajtrka ter za prinos in postrežbo obroka hrane. Obseg in izvajanje storitve se bo v času epidemije prilagajal glede na možno stopnjo samooskrbe uporabnika in pomoč, ki jo uporabniku lahko nudi družina.

Print Friendly, PDF & Email