Doma Aktualno Švaganov predlog na čast čebelarjem uresničen

Švaganov predlog na čast čebelarjem uresničen

Predsednik republike je vročil državna odlikovanja (Nebojša Tejić / STA)

V začetku tedna je v Veliki dvorani Predsedniške palače potekala posebna slovesnost podelitve državnih odlikovanj. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je slovesno vročil državna odlikovanja, med drugimi tudi predsedniku Čebelarske zveze Slovenije, Boštjanu Noču za prispevek k razvoju čebelarstva in trajnostnega kmetijstva ter k ohranjanju ravnovesja v naravi. Predlog sta komisiji za odlikovanja s 46 pismi podpore čebelarskih društev Slovenije dala državna svetnika Matjaž Švagan in Dušan Strnad.

»Prav bi bilo, da se svetovna javnost vsaj enkrat na leto zave, da brez čebel ni življenja,« je nekega dne sklenil Boštjan Noč, navdušen čebelar in zelo prizadeven predsednik Čebelarske zveze Slovenije. Boštjan Noč je že od rosnih let zapisan čebelarstvu in predan delu čebelarja. S svojimi številnimi pobudami in uspešno izvedenimi projekti predstavlja motor in srce slovenskega čebelarstva. Glas slovenske odličnosti v čebelarstvu je ponesel po vsej Sloveniji ter daleč preko meja naše domovine, krona česar bo letošnji 20. maj, ko bomo prvič v zgodovini človeštva posebno pozornost namenili čebelam in čebelarjem vsega sveta. »Čas je, da čebelam prisluhnemo vsi, predvsem pa tisti, ki odločajo in vodijo svet,« je ob razglasitvi resolucije svoja pričakovanja izrazil Boštjan Noč.

Ostali prejemniki državnih odlikovanj so dr. Stanko Kristl, Aleksander Bassin, dr. Peter Raspor, dr. Miha Kos in Hiša eksperimentov.

Sorodni članki:

Švagan podal predlog za visoko državno priznanje

Print Friendly, PDF & Email