Doma Aktualno Svea bo ostala zagorska

Svea bo ostala zagorska

Predlog, da občina kupi upravno zgradbo Svee je na občinski seji naletel na plodna tla.

Upravna zgradba Svee, kamor občina želi preseliti glasbeno šolo, bo najverjetneje v kratkem času postala last Občine Zagorje.

Po več neuspelih dražbah, ko so začeli upravno zgradbo Svee prodajati za okoli 900.000 evrov je občina pretehtala možnost, da dobrih 300.000 evrov ponudi upniku. “Stečajnik, sodišče in dražitelji imajo škarje in platno, a sem prepričan, da je ta cena prava in da s tem dobi glasbena šola svoje prostore po pravilniku, ki je bil sprejet v okviru ministrstva za šolstvoje nakup predstavil zagorski župan.

Da bo šlo za veliko obremenitev proračuna, niti ne toliko z nakupom, temveč predvsem z adaptacijo, energetsko sanacijo in prilagoditvijo stavbe za namene glasbene šole, je omenil župan. Vsi svetniki se strinjajo, da glasbena šola nujno potrebuje nov skupen prostor za svoje delovanje, se pa je pojavilo vprašanje, koliko bo stala adaptacija. “Da se ne bo zgodilo, da bi bila novogradna cenejša kot bo prenova” je opozoril svetnik NSi Primož Štendler, ki ga je zmotilo to, da občina ni pripravila niti grobe ocene, koliko bo stala prenova stavbe po nakupu. Lahko bi šlo za pol milijona, lahko za več milijonov je navrgel Štendler, ki se boji da gre občina brezglavo v nakup.

A Matjaž Švagan trdno stoji za svojo odločitvijo: “To je vizionarska odločitev, ki včasih mora biti, čeprav ni bila v načrtu razvojnih programov in treba je reagirati v pravem trenutku je še prepričan župan.

Svetniki so prikimali odločitvi za nakup Sveine stavbe skupaj s parkirišči in gradbeno parcelo za 322.000 evrov.

 

Print Friendly, PDF & Email