Doma Aktualno Svoj dopust je izkoristila za prostovoljno delo v hrastniškem Domu

Svoj dopust je izkoristila za prostovoljno delo v hrastniškem Domu

Srčna Hrastničanka je svoj dopust izkoristila, da je stopila v vrste zdravstvenih delavcev, ki prostovoljno pomagajo v DSO Hrastnik, kjer so bile v zadnjem mesecu razmere, tako za stanovalce kot zaposlene, nevzdržne. 

Svoje znanje je mladenka kot medicinska sestra s pridom prenesla tudi na prostovoljno delo, tega pa je opravljala v času svojega letnega dopusta. Ne bomo je poimenovali, saj se ne želi izpostavljati. Namen njene objave je, da bi spodbudila še druge naj priskočijo na pomoč.

Moja kapljica v ocean

“Za moj odhod v DSO Hrastnik so vedeli samo moji domači ter direktorica, Saša (op.a. ZD Zagorje), ki je bila takoj pripravljena prisluhniti moji ideji o prostovoljstvu. Zato sem oklevala, če bi sploh napisala teh nekaj stavkov in se izpostavljala, pa mi vest ne da miru, da ne bi.

Kdorkoli se je srečeval s pisanjem urnika ve, da je najtežje, ko imaš “prazne kvadratke”, ti pa ne veš s kom jih boš zapolnil in, ko smo dober mesec nazaj začeli po medijih spremljati izredne razmere v DSO-ju v Hrastniku, sem se odločila, da jim med svojim dopustom pridem pomagat. Pa čeprav za par dni. Vsi vemo, da po domovih starejših ni bilo nikoli viška negovalnega kadra, ob izrednem stanju pa se ta manjko še bolj občuti. Novica medijem čez čas ni več zanimiva, pomoč od drugje počasi odhaja domov, zaposleni še niso nazaj, vendar mora biti delo vsak dan znova opravljeno in to z manj kadra ter v zelo težkih razmerah.


Naprošam vse, ki imate možnost, da pomagate, ker delovnih rok še vedno zelo primankuje.


Naj povem, da so vsi zaposleni zelo prijazni in so me toplo sprejeli, stanovalci pa hvaležni in zelo potrpežljivi, čeprav nas v “vesoljski opremi” niso razlikovali med sabo in sem včasih koga tudi po 3x na dan vprašala kako se piše (zajtrk, kosilo, večerja)😃


DSO Hrastnik, držite se. Naj vlada še naprej tako optimistično vzdušje in upam, da boste še deležni pomoči dobrih ljudi.
Srečno!🍀”

Print Friendly, PDF & Email