Doma Šport Tekma med RK Zagorje in ŽRK Z dežele

Tekma med RK Zagorje in ŽRK Z dežele

RK Zagorje : ŽRK Z DEŽELE 27:17 (15:11)
Sodnika: Miran Teršek, Aljoša Žibret

Zagorje: Zubak, Privšek 3, Baruca 3, Rebolj 6, Borišek, Skrinjar 1, Perič A. (14 obramb), Hren 8, Vrbnjak 1, Ljepoja 5, Cilenšek, Prašnikar, Perič I.. Trener: Bojan Voglar

Z dežele: Šauperl-Ilič, Ivanovič, Hrnčič 7, Trobas, Vrček 2, Regner 3, Oblak, Pišek, Ramšak, Robič, Cvetko 1, Čerenjak 3, Fideršek, Kodele, Florjančič, Hrovatič(4 obrambe). Trener: Sebastjan Oblak

Sedemmetrovke: Zagorje (4/5), Z dežele (3/4)

Izključitve: Zagorje (8 minut), Z dežele (2 minuti)

Diskvalifikacija: Sebastjan Oblak-trener

Tokrat začenjamo ob koncu tekme. Ko je trener domače ekipe Bojan Voglar pol minute pred koncem tekme vzel še drugi time out za svojo ekipo je trener gostujoče Oblak fizično napadel domačega trenerja Voglarja in mu tudi grozil z besedami, ki niso za ta zapis. Sodnika sta mu takoj pokazala modri karton, kar pomeni diskvalifikacijo in moral je zapusti igrišče.

Vendar to še ni bilo dovolj. Ko je sirena označila konec tekme je trener Oblak še enkrat prišel na igrišče ter verbalno in fizično napadel trenerja domače ekipe. Nato so ga varnostniki z precej napora odstranili iz dvorane.

V Zagorju se je obetala prava rokometna poslastica. Začela se je Liga za prvaka štirih najboljših ekip iz rednega dela prvenstva. Zagorjanke so gostile tretje uvrščeno ekipo iz Celja. Zagorjanke so tekmo začele odločene, da dve točki ostanejo doma. Domače so vodile od prve minute naprej. Celjanke so nekako držale priključek do 11 minute do rezultata 4:3. Že v 15 minuti so Zagorjanke z golom Ljepoje povedle 9:5 in to razliko brez težav obdržale do konca prvega polčasa.

V drugem polčasu pa je vila na igrišču praktično samo ena ekipa. Zagorjanke so bile v obrambi izvrstne. Svoje je dodala tudi vratarka Perič( do konca tekme 14 obramb)in domačinke so z proti napadi polnile gol Celjanke. Že v 40 minuti so domače z golom Baruce vodile 21:12, šest minut kasneje je najboljša strelka domače ekipe in tudi tekme Hrenova prvič povedla Zagorjanke na 10 zadetkov prednosti 24:14. Ko je še kapetanka Zasavk Janja Rebolj v 51 minuti povečala prednost na nedosegljivih 12 zadetkov prednosti 26:14 je bila tekma dokončno odločena.

Zato je trener domače ekipe Voglar dal prednost mlajšim igralkam. To pa so izkoristile Celjanke in do konca tekme prednost zmanjšale na končni 27:17.

In namesto veselja v domači ekipi po zasluženi in visoki zmagi se je zgodil že opisani nepotrebni incident gostujočega trenerja Oblaka.

Naslednjo tekmo v Ligi za prvaka bodo Zagorjanke igrale v Ljubljani pri Krim Mercatorju.

Print Friendly, PDF & Email