Doma Šport Tekmovanje v spomin Milošu Sladoju

Tekmovanje v spomin Milošu Sladoju

Minulo soboto so se na starem Bloudkovem bazenu na Iliriji pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij.

Tekmovanje je potekalo v spomin na nekdanjega trenerja Miloša – Mišo Sladoja, katerega varovanec je bil tudi Peter Mankoč. Iz dvaindvajsetih slovenskih klubov se je mitinga udeležilo 390 otrok, ki so skupaj opravili več kot 1100 štartov.

Enega starejših slovenskih tekmovanj, so se iz trboveljskega Rudarja udeležili: Brina Rozina, Taj Zupančič, ter mlajše deklice Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan, ter Ariana Agrež. S svojimi nastopi so zadovoljili vsa pričakovanja, saj so pridno popravljali svoje najboljše dosežke, pri tem pa dosegali lepe uvrstitve. Brina in Taj sta se pomerila v disciplinah 50 hrbtno, 100 prsno, Taj tudi na 200 delfin, mlajše deklice pa na 50 prosto, 100 delfin in 200 prsno.

Ariana in Mojca

Kljub temu, da je bilo tekmovanje v velikem 50 metrskem bazenu, trenirajo pa v zaprtem hrastniškem bazenu so mladi plavalci dosegli lepe uvrstitve z odplavanimi osebnimi rekordi.
Tako sta do medalje v ostri konkurenci priplavali Mojca Oberžan in Ariana Agrež, ki sta osvojili dve drugi mesti in sicer; Mojca na 100 delfin, Ariana pa na 200 prsno. Mojca je v istem letniku osvojila še 13. mesto na 50 prosto, medtem ko na 200 prsno ni plavala. Ariana pa je v preveliki vnemi na 50 prosto prehitela štarterja in bila za to kaznovana z diskvalifikacijo.

Presenetili pa sta obe najmlajši Špela in Noemi, saj sta bili med prvo osmerico v svojem letniku in prehiteli kar nekaj starejših plavalk z daljšim plavalnim stažem. Špela je osvojila 7. mesto na 50 prosto, Noemi je bila tik za njo na osmem mestu, na 200 prsno pa sta bili zopet blizu druga drugi, saj je bila Špela 6., Noemi pa 8.. Pri starejših plavalkah je kljub koroni in izpadom treningov v poletni sezoni Brina plavala osebne rekorde, kot spodbuda za delo v prihodnje, Taj pa se je hrabro boril z leto starejšimi in dosegel odlične uvrstitve: 5. mesto na 200 delfin, 9. na 100 prsno, ter 11. na 50 hrbtno.

Že ta vikend čaka plavalce mednarodni Pokal mesta Ljubljane, naslednji vikend pa finale Razvojnega pokala z Veroniko v Kamniku. In vsa ta tekmovanja so v 50 metrskih bazenih, saj so Državna prvenstva v oktobru, ko morajo imeti plavalci že
dosežene norme.

Print Friendly, PDF & Email