Doma Aktualno Temelj za 9 novih zasavskih projektov postavljen

Temelj za 9 novih zasavskih projektov postavljen

Predsednica razvojnega sveta Staša Baloh Plahutnik in minister Zdravko Počivalšek.

Z včerajšnjim podpisom zasavskih predstavnikov in gospodarskega ministra bo Zasavje bogatejše za projekte v skupni vrednoti nekaj več kot 29 milijonov evrov.

Minister Zdravko Počivalšek je poudaril svetlo izjemo pri dogovarjanju med zasavskimi župani, ki so uspeli soglasno doreči, katere projekte bodo izvedli in na spisek postavili izvedljive investicije. Še zdaleč ni tako uspešno v ostalih slovenskih regijah, je še dodal. »To je temelj, da skozi regionalni razvoj pomaga državi, da lahko prisluhne regijam«.

Za izvedbo 9 zasavskih projektov je zagotovljenih 19,2 milijona evrov iz evropske kohezijske politike in državnega proračuna.

Kot je še navedel minister, bodo dorečeni projekti pomembno prispevali k boljši povezavi Zasavja s preostalimi deli Slovenije. Pomemben vidik, poleg izboljšanja kakovosti bivanja, pa so vsekakor tudi nova delovna mesta, ki naj bi se odprla iz naslova pridobljenih investicij. Tudi zagorski župan Matjaž Švagan je na prvo mesto postavil pridobitev delovnih mest: »Znana je zagorska zgodba s Termitom, ob tem pa lahko povem, da smo že podpisali s štirimi novimi investitorji in za največjo investicijo, okoli 12 milijonov evrov, še čakamo odločitev v prihodnjih mesecih.«

Regijsko sodelovanje je bilo vzorno, so se včeraj strinjali vsi deležniki, ki bodo v prihodnjih dveh letih skrbeli za uresničitev pomembnih razvojnih projektov.

Seznam in vrednost projektov:

Zagorska kolesarska steza, trboveljski podjetniški inkubator in hrastniška obrtna cona

Print Friendly, PDF & Email