Doma Aktualno Termit v Zagorju bo ali ne bo?

Termit v Zagorju bo ali ne bo?

Vse glasnejše so govorice, da podjetje Termit v Zagorju ne bo gradilo. Slišati je celo naj bi pogledovali proti Mariboru.

Po naših podatkih naj bi se prvi mož družbe Termit Anton Serianz premislil in sicer v prvi vrsti, zaradi pritiskov javnosti in ekologov, ki so skočili v zrak ob njihovem prihodu v dolino, obenem pa naj bi menda ugotovil še, da v Zagorski dolini ni dovolj proizvodnih delavcev, ki bi jih potreboval za investicijo, kot so si jo zamislili.

Bodo izpustili 600.000 evrov državnega denarja?

Pogodba za 600.000 evrov državnega denarja, ki naj bi jih Termit za investicijo v Zagorju prejel gre potemtakem lahko v koš. Najprej investicija, potem denar, pravijo na ministrstvu, kjer dileme ni. Če gradnje ne bo, tudi denarja ne bo.

Direktor Termita, Anton Serianz.

“Zaenkrat vam ne morem odgovoriti na vaša vprašanja” je bil redkobeseden direktor Termita Anton Serianz in dodal, da “dogovori še potekajo, odločitev še ni dokončna”. Vse dokler zadeva ne bo zaključena pa informacij za javnost ne dajejo.

In kaj o poslu stoletja pravi prvi Zagorjan? Da bi bil seznanjen z odhodom Termita, Matjaž Švagan zanika. Je pa že pred časom dal vedeti, da so pogoji za vse enaki in kdorkoli bo prišel v Zagorje, bo moral z lokalno skupnostjo sodelovati.

Print Friendly, PDF & Email