Doma Aktualno Tokrat bodo vključili 20 podjetniških udeležencev

Tokrat bodo vključili 20 podjetniških udeležencev

Razvojna agencija zbira prijave občanov Radeč, Trbovelj in Hrastnika, ki imajo dobro podjetniško idejo, da jo v obdobju štirih mesecev skupaj s strokovnjaki izpilijo in »odletijo« na trg.

 

Predmet javnega poziva je vključitev dvajsetih udeležencev in sicer dve skupini po deset brezposelnih oseb v program »Podjetno v svet podjetništva za problemsko območje HRT«, ki se izvaja v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013–2020 (v nadaljevanju Program). Program se bo predvidoma izvajal za eno skupino 10 udeležencev v Radečah (RRA Posavje) in za drugo skupino 10 udeležencev v Trbovljah (RRA Zasavje).

Predviden začetek januarja 2020

Prijavitelji mora izpolnjevati štiri pogoje – stalno bivališče v Hrastniku, Trbovljah ali Radečah. Vpisani morajo biti v evidenco brezposelnih oseb na Zavodu RS za zaposlovanje – trajanje ni pomembno. Če so že bili vključeni v program PVSP, prijava še enkrat ni mogoča. In prijavitelj mora imeti poravnane vse zapadle gospodarske obveznosti do države.

Razvijali bodo podjetniške ideje, šteje tudi zaposlitev drugje!

Kandidati, vključeni v operacijo bodo v obdobju štirih mesecev na podlagi identificiranih podjetniških idej individualno ali v skupinah razvijali podjetniške ideje s ciljem samozaposlitve, zaposlitve v svojem podjetju ali zaposlitve pri drugih delodajalcih. V tem obdobju bodo pripravili poslovni načrt, njihova uspešnost pa se bo spremljala v obdobju enega leta po zaključku usposabljanja.

Minimalna plača in nadomestila

Udeleženci bodo na Regionalni razvojni agenciji Zasavje ali Regionalni razvojni agenciji Posavje redno zaposleni za čas usposabljanja, ki bo trajalo štiri mesece. Za to obdobje jim pripada plačilo v višini minimalne plače, stroški službenih potovanj in persoliziranih usposabljanj in vsa nadomestila, ki pripadajo delavcu v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo. Udeleženci se bodo v operacijo vključili predvidoma v začetku januarja 2020.

Celotna dokumentacija javnega poziva je objavljena na spletni strani Regionalne razvojne agencije Zasavje www.rra-zasavje.si in www.rra-posavje.si.

Rok za oddajo zahtevane dokumentacije: 6. 12. 2019

 

 

Print Friendly, PDF & Email