Doma Aktualno Traparije od jutra do večera

Traparije od jutra do večera

Foto: Festival traparij

Jutri se na Njivi, to je na Trgu svobode 23 v Trbovljah, pričenja Festival traparij. Za obiskovalce so pripravili vse mogoče aktivnosti, ki bodo potekale od 10. pa vse do 22. ure.

Geolov, poslikave s kano, žive knjige …

V pop-up lokalu in trgovini se lahko povabite na domači čaj ali pivo, kreativne slaščice in izbirate med lokalnimi, ekološkimi in estetskimi produkti. Ves dan bosta odprta tudi otroški kotiček in knjigobežnice.

Med 10. in 12. bodo na voljo žive knjige iz Žive knjižnice Zasavje, med 12. in 14. uro bo na vrsti delavnica poslikave s kano, od 14. do 16. ure pa bo Grega Podkrižnik iz Slovenskega Geocaching kluba predstavil geolov.

Kako izgleda vsakdan brez odpadkov

Kako izgleda vsakdan, v katerem nastane nič odpadkov, bo med 16. in 18. uro predstavila Zasavka Martina, avtorica bloga Manj smeti – Manj skrbi, ki ‘zero-waste’ živi že več kot eno leto. Pokazala bo tudi, kako se iz stare majice izdela nakupovalna vrečka. Klubska scena bo na vrsti med 18. in 20. uro.

Festival traparij, ki bo v oktobru nadaljeval popotovanje po Zasavju (Zagorje, Hrastnik, Litija), soorganizirajo zadruga.traparij, Slomo – društvo za trajnostni razvoj, Društvo Rast, Kulturno društvo Vox Humana, PUNKT – Laboratorij za kreativne industrije in EVS prostovoljci štirih evropskih držav.

 

Print Friendly, PDF & Email