Doma Šport Trboveljčani do treh medalj

Trboveljčani do treh medalj

Od petka do nedelje je na hrvaški Reki potekal 18. Mednarodni karate turnir »Croatia Open 2018« na katerem je nastopilo 1906 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 držav sveta. Trboveljčani so na turnirju tekmovali v naslednji sestavi: Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

Domen Zidar je nastopil v mladinski kategoriji do 61 kilogramov, kjer se je pomerilo 43 tekmovalcev. V prvem krogu je Domen napredoval proti Avstrijcu in v drugem izgubil proti Italijanu, ki se je nato uvrstil v finale in tako omogočil Domnu nastop v repasažu. Tam je zabeležil tri zmage, in sicer proti Slovaku, Hrvatu ter Bolgaru ter tako na koncu osvojil bronasto medaljo. Pri mlajših članicah sta nastopili Urša in Barbara Haberl. Urša ni imela svojega dne in je izgubila prvo borbo proti Italijanki v kategoriji do 50 kilogramov. Barbara je nastopila v težnosti kategoriji višje, kjer je nastopilo 29 tekmovalk. V prvih dveh krogih je premagala Slovakinjo in Čehinjo. V tretjem krogu je izgubila z minimalnih 1:0 proti aktualni viceprvakinji Evrope, Švicarki Scharerjevi, ki se je v nadaljevanju uvrstila v finale. Barbara je v repasažu prvo premagala Italijanko in nato v borbi za bronasto medaljo izgubila proti Srbkinji Durmiševi, evropski in svetovni prvakinji v kadetskih in mladinskih kategorijah, ki ostaja Barbari trn v peti, saj jo je letos premagala že tretjič.

Pri članih do 60 kilogramov je med 23 tekmovalci nastopil tudi Blaž Hribovšek. Po vrsti je premagal Italijana, Nizozemca in Švicarja. Predvsem zmaga v polfinalu je bila sladka, saj ima Švicar v svoji vitrini tri medalje iz evropskih in svetovnih prvenstev iz preteklih let. V finalu je Blažu koncentracija žal popustila in je izgubil proti Francozu. V članski kategoriji nad 84 kilogramov se je pomerilo 20 tekmovalcev.

Stefan je  prvem krogu napredoval proti Hrvatu, v drugem premagal Italijana ter v tretjem predstavnika Bosne in Hercegovine. V polfinalu je z minimalnih 2:1 izgubil proti Hrvatu. V borbi za bronasto medaljo je premagal Izraelca. Stefan je nastopil še v kategoriji mlajših članov, kjer se je pa po nekaterih čudnih sodniških odločitvah moral posloviti že v prvem krogu.

Letošnje Odprto prvenstvo Hrvaške je bilo s tremi osvojenimi medaljami za Trboveljčane najuspešnejše do sedaj. Prav tako veseli veliko število kvalitetnih borb. Prav število borb pa je pripeljalo do padca fizične moči in zbranosti ob zaključku nastopov.

V klubu bodo poskrbeli, da se bo fizična pripravljenost tekmovalcev dvignila v nadaljevanju tekmovalne sezone. V Karate klubu Trbovlje z oktobrom začenjajo z rekreativno vadbo Karate za odrasle. Poleg karateja ne bo manjkalo tudi obhodne vadbe, iger z žogo in pa predvsem dobre volje. Treningi bodo potekali od 19.00 do 20.30 ure na OŠ Ivan Cankar Trbovlje.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Člani do 60 kg:

  1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

Člani nad 84 kg:

  1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

Mladinci do 61 kg:

  1. mesto: Domen ZIDAR

 

     

Print Friendly, PDF & Email