Doma Šport Trboveljčani na 1. balkanskih šolskih karate igrah

Trboveljčani na 1. balkanskih šolskih karate igrah

V Novem Sadu v Srbiji so od 10. do 12. novembra potekale 1. Balkanske šolske karate igre, katerih so se udeležili najboljši tekmovalci te regije.

Med 428 tekmovalkami in tekmovalci iz osmih držav je nastopilo tudi 18 predstavnikov Karate zveze Slovenije. Med njimi je bilo šest Trboveljčanov, in sicer Simona Češarek, Laura Božjak, Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Rok Lopan in Bogdan Simerl.

V katah sta nastopili Simona in Laura ter obe izgubili v uvodnem krogu. Laurina nasprotnica se je uvrstila v finale ter omogočila nastop v repasažu, kjer pa je bila Srbkinja boljša od Laure. Fantje so nastopili v športnih borbah. Najboljši trboveljski nastop v Novem Sadu je uspel Kenanu v kategoriji mlajših kadetov do 45 kilogramov. Po zmagah v prvih dveh krogih je sledil poraz v polfinalu proti predstavniku Bosne in Hercegovine. Sledila je še repasažna borba, kjer pa je po sporni sodniški odločitvi minimalna zmaga pripadla Hrvatu. Ostaja grenak priokus, saj je Kenan prikazal res dobre borbe in bi si zaslužil tako želeno medaljo. Denis, Marko in Uroš so končali svoje nastope v uvodnih krogih.

tajnik kluba Jernej Simerl

Print Friendly, PDF & Email