Doma Šport Trboveljčani nastopili na balkanskem prvenstvu za otroke

Trboveljčani nastopili na balkanskem prvenstvu za otroke

Od 27. do 29. aprila je v Beogradu potekalo 23. Balkansko prvenstvo za mlajše kategorije, katerega so se udeležili najboljši tekmovalci te regije. Med 796 tekmovalkami in tekmovalci iz desetih balkanskih držav je nastopilo tudi 40 predstavnikov Karate zveze Slovenije. Mesto v reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi zagotovili tudi štirje Trboveljčani, in sicer Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Tilen Grivec in Denis Šehič. Vodja slovenske delegacije je bil sekretar Komisije za reprezentance, glavni trener našega kluba, Miha Kovačič.

Poleg rednih klubskih treningov so mladi slovenski karateisti opravili tudi številčne priprave pod vodstvom reprezentančnih trenerjev. Kombinacija obojega in seveda prizadevnost samih tekmovalcev na treningih ter želja na samem tekmovanju je pripeljala do tega, da so se slovenski tekmovalci na koncu veselili ob osvojenih sedmih medaljah. Naši štirje tekmovalci niso dosegli vidnejšega rezultata, vendar že nastop za otroško reprezentanco je lep uspeh. Najboljše se je odrezala Simona, ki je zabeležila dve zmagi v katah. V športnih borbah je eno zmago dosegel Tilen, Cristina in Denis sta prvenstvo žal zaključila v prvem krogu. Verjamemo, da je bil nastop za reprezentanco Slovenije nepozaben dogodek, ki bo ostal našim tekmovalcem še dolgo v spominu.

Trboveljčani so in bodo aktivno tudi v tem tednu. V sredo sta Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek v Laškem začela z zaključnimi pripravami pred nastopom na Evropskem prvenstvu za člane, ki se bo začelo sredi naslednjega tedna. V soboto pa se bodo udeležili mednarodnega turnirja v Postojni.

Print Friendly, PDF & Email