Doma Šport Trboveljčani odlični na mednarodnem turnirju v Mariboru

Trboveljčani odlični na mednarodnem turnirju v Mariboru

V soboto, 15. septembra, je v športni dvorani na Teznem v Mariboru potekal 8. Mednarodni karate turnir »Maribor Open 2018«, ki ga je organiziral Karate klub Kovinar Maribor. Barve našega kluba so zastopali: Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Simona Češarek, Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Laura Božjak, Barbara Haberl, Tilen Grivec, Jure Krajnc, Denis Šehič, Zak Škofljanc, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Matija Trošt Čebela, Ervin Salkič, Domen Zidar in Stefan Joksimovič. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Edin Salkič.

V katah je prijetno presenetila Simona Češarek, ki je v kategoriji mlajših kadetinj, med enaindvajsetimi tekmovalkami, osvojila zlato medaljo. Prav tako zlato medaljo je osvojil najmlajši Trboveljčan na tekmovanju, Tilen Grivec, v športnih borbah dečkov nad 40 kilogramov. V finalu športnih borb sta klonila mlajša kadeta, Eva Kolander do 50 kilogramov in Denis Šehič do 40 kilogramov, ki sta tako zasedla drugi mesti. Ostali mlajši kadeti in kadeti niso prikazali borb, ki so njim na preteklih tekmovanj prinašale medalje, tako da bo potrebno na treningih in tekmovanjih dvigniti željo, zbranost, borbenost in športno formo.

Starejši tekmovalci so dokazali, da so med najboljšimi v Sloveniji. Domen Zidar je pri mladincih do 61 kilogramov osvojil zlato medaljo. V polfinalu je premagal klubskega kolega Ervina Salkiča, ki je ob koncu zasedel tretje mesto. Barbara Haberl in Stefan Joksimovič sta postala najuspešnejša člana na samem tekmovanju, saj sta poleg svoje težnostne kategorije oba osvojila še absolutno (open) kategorijo. V skupnem seštevku so naši tekmovalci med 78 prijavljenimi klubi z desetimi osvojenimi medaljami, od tega kar sedmimi zlatimi, osvojili odlično 2. mesto.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo ob ponedeljkih in sredah med 17.00 in 18.00 uro v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje.

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

Mlajše kadetinje:

  1. mesto: Simona ČEŠAREK

ŠPORTNE BORBE:

Dečki nad 40 kg:

  1. mesto – Tilen GRIVEC

Mlajše kadetinje do 50 kg:

  1. mesto – Eva KOLANDER

Mlajši kadeti do 40 kg:

  1. mesto – Denis ŠEHIČ

Mladinci do 61 kg:

  1. mesto – Domen ZIDAR
  2. mesto – Ervin SALKIČ

Članice do 55 kg:

  1. mesto – Barbara HABERL

Članice absolutno (OPEN):

  1. mesto – Barbara HABERL

Člani nad 84 kg:

  1. mesto – Stefan JOKSIMOVIČ

Člani absolutno (OPEN):

  1. mesto – Stefan JOKSIMOVIČ

 

Print Friendly, PDF & Email