Doma Šport Trboveljčani spet na zmagovalnem odru

Trboveljčani spet na zmagovalnem odru

V športni dvorani na Teznem v Mariboru je 7. oktobra potekal 7. Mednarodni karate turnir »Maribor open«. Na turnirju je nastopilo 493 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 držav.

Barve Karate kluba Trbovlje so zastopali Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Laura Božjak, Tilen Grivec, Jure Krajnc, Zak Škofljanc, Uroš Markuljevič, Erik Teo Košmrlj, Alen Isakovič, Ervin Salkič in Domen Zidar. Urša Haberl in Ajdin Mujkanovič sta nastopila v sklopu Karate zveze Slovenije.

V katah posamezno se je na zmagovalni oder uspelo uvrstiti Lauri Božjak, ki je med petnajstimi tekmovalkami v kategoriji kadetinj osvojila srebrno medaljo ter Tilnu Grivcu, ki je med dvanajstimi tekmovalci med desetletniki osvojil bronasto medaljo.

8 medalj v športnih borbah

Ajdin Mujkanovič

V športnih borbah so Trboveljčani osvojili 8 medalj. Prijetno sta presenetila Lara Salkič pri mlajših kadetinjah do 45 kilogramov in Zak Škofljanc pri mlajših kadetih, prav tako do 45 kilogramov, ki sta se po uvodnih zmagah klonila šele v finalu ter tako osvojila srebrni medalji.

Pri mladincih do 61 kilogramov sta bila ponovno na zmagovalnem odru Ervin Salkič in Domen Zidar. Prvi z bronasto in drugi s srebrno medaljo. Nepremagljivi so tokrat bili Urša Haberl pri mladinkah do 53 kilogramov, Ajdin Mujkanovič pri mladincih do 76 kilogramov in tokrat prvič tudi Alen Isakovič v kategoriji kadetov do 70 kilogramov. Urša je nastopila tudi v višji težnosti kategoriji, kjer je pa po porazu v polfinalu za bronasto medaljo premagala reprezentančno kolegico v tej kategoriji.

Trboveljčani na tekmovanju v Salzburgu

V Avstriji je potekalo tekmovanje Karate1, “Series A – Salzburg 2017«, kjer se je pomerilo kar 1416 članic in članov iz 86 držav sveta. Ti turnirji, ki jih je devet skozi celotno leto, so organizirani v sklopu Svetovne karate zveze in na njih nastopajo samo polnoletni tekmovalci, torej članice in člani. Iz našega kluba so kot predstavniki Karate Zveze Slovenije nastopili Barbara Haberl, Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Da gre res za izjemno kvalitetno in množično tekmovanje nam povedo same številke. Barbara Haberl je nastopila v kategoriji do 55 kilogramov, kjer je tekmovalo 97 tekmovalk in 46 držav, in po zmagi v prvem krogu proti Francozinji izgubila drugo borbo s predstavnico Avstrije. Blaž Hribovšek je imel v kategoriji do 60 kilogramov 98 tekmovalcev iz 44 držav ter izgubil prvo borbo proti Indonezijcu. Do 75 kilogramov je med 171 tekmovalci iz 57 držav nastopil Luka Ferlin in izgubil proti predstavniku Čila. Stefan Joksimovič se je pomeril med 124 tekmovalci iz 46 držav v kategoriji do 84 kilogramov in izgubil proti Srbu.

Barbara, Luka in Stefan so šele dodobra zakorakali v polnoletnost in je bila tekma v Salzburgu njihovo prvo Karate1 tekmovanje. Verjamemo, da je bilo tekmovanje v Avstriji dobra izkušnja in spoznanje, da se da tekmovati tudi na najvišji ravni.

Rezultati:

1. MT »MARIBOR OPEN«:

KATE POSAMEZNO:
Dečki 10 let:
3. mesto: Tilen GRIVEC
Kadetinje:
2. mesto: Laura BOŽJAK

ŠPORTNE BORBE:
Mlajše kadetinje do 45 kg:
2. mesto – Lara SALKIČ
Mlajši kadeti do 45 kg:
2. mesto – Zak ŠKOFLJANC
Kadeti do 70 kg:
1. mesto – Alen ISAKOVIČ
Mladinke do 53 kg:
1. mesto – Urša HABERL
Mladinke do 59 kg:
3. mesto – Urša HABERL
Mladinci do 61 kg:
2. mesto – Domen ZIDAR
3. mesto – Ervin SALKIČ
Mladinci do 76 kg:
1. mesto – Ajdin MUJKANOVIČ

tajnik kluba Jernej Simerl

Print Friendly, PDF & Email