Doma Aktualno Trboveljčani za kar dve vodilni funkciji izbrali Hrastničana

Trboveljčani za kar dve vodilni funkciji izbrali Hrastničana

Na včerajšnji občinski seji v Trbovljah so svetniki podali pozitivno soglasje k imenovanju Hrastničanke Valentine Moljk na mesto direktorice Zavoda za šport in mladino Trbovlje, takoj za tem pa so prikimali še direktorski funkciji Janija Medveška na sedežu Regionalne razvojne agencije Zasavje. 

Svet je najprej obravnaval predčasno razrešitev Edvarda Bravca, zanjo je zaprosil sam, saj se bo s 1. oktobrom upokojil. Tomaž Trotovšek, predsednik komisije je poročal, da je prispelo skupno 6 prijav, ena je prispela po roku, dva kandidata nista izpolnjevala pogojev. Od treh vabljenih na predstavitev, sta prišla samo dva – izbrali so bivšo direktorico Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik Valentino Moljk.

“To kar je danes na dnevnem redu, je katastrofa” je svoje nestrinjanje izrazil Borut Dolanc, ki je prepričan, da bi na mesto trboveljskega javnega zavoda morali postaviti Trboveljčana. Za Moljkovo je roko dvignilo 17 svetnikov, 5 je bilo proti in trije so se vzdržali glasovanja.

Hrastničani “napadli” Trbovlje

Prvi izmed občinski svetov, ki je odločal tudi o novem direktorju razvojne agencije, je bil prav trboveljski. Tudi o imenovanju Janija Medveška so bili skeptični v svetniški skupini SDS, kot je dejal Dolanc: “Ne vem, če se zavedate, kako pomembna funkcija je to” in dodal, da ga skrbi, da so Hrastničani napadli Trbovlje. Ob tem pa še sarkastično dodal, da bi bilo kar najbolje, da se hrastniško občino priključi Trbovljam. Kritičen do imenovanja je bil tudi Jože Pustoslemšek, sam prav tako kandidat v prvem prijavnem roku in prepričan, da bi Trboveljčani morali imeti svojega kandidata. Ne glede na pet svetnikov, ki so imenovanju nasprotovali, pa je 16 svetnikov Medvešku prikimalo. Po zasavskih koloarjih se govori, da bosta Zagorje in Hrastnik tako ali tako tudi potrdila Medevšeka, kar pomeni, da bo s 1. oktobrom nastopil novo funkcijo na zasavski razvojni agenciji.

O izboru direktorju ZMŠT do jeseni ne bodo govorili

Print Friendly, PDF & Email