Doma Aktualno Trboveljska ‘bela hiša’ še letos do dvigala

Trboveljska ‘bela hiša’ še letos do dvigala

Nedopustno je, pravijo na občini Trbovlje, da invalidi in mamice z vozički še vedno nimajo dostopa do vseh javnih storitev, kot sta knjižnica in zavod za zaposlovanje. Zato nameravajo še letos postaviti dvigalo v trboveljski ‘beli hiši’. Investicija bo stala 90.000 evrov.

Stanovalci bodo še naprej pešačili

Do zavoda za zaposlovanje vodijo številne stopnice.

Dvigalo v stavbi, v kateri imata prostore tudi knjižnica in zavod za zaposlovanje, bo namenjeno le poslovnemu delu stavbe. “Zaradi razporeditve prostorov ni možnosti, da bi ga postavili tako, da bi bil na voljo tudi stanovalcem,” pravijo na občini Trbovlje, ki bo v novo pridobitev investirala v sorazmerju s svojim lastniškim deležem v stavbi.

Upajo na sodelovanje stanovalcev

Trenutno na občini urejajo potrebno dokumentacijo. “Ko smo se želeli lotiti investicije, smo ugotovili, da na stavbi sploh ni rešena etažna lastnina. V zemljiški knjigi so vpisani lastniki, ki danes več ne obstajajo, zato smo kar nekaj časa namenili reševanju nastale situacije. Ker bo zunanji del dvigala posegal v skupne dele stavbe, na primer fasado, morata upravnik in občina dobiti soglasje vseh stanovalcev in lastnikov, da se strinjajo s postavitvijo dvigala,” pojasnjujejo na občini Trbovlje, kjer upajo na sodelovanje stanovalcev.

Se bo knjižnica preselila?

Šušlja se tudi o možnosti, da bi trboveljsko knjižnico preselili na drugo lokacijo, a na občini naj bi razmišljali predvsem o njeni širitvi. “V zadnjih mesecih smo šli v odkupe prostorov v drugem nadstropju, kamor bi v prihodnje lahko širili knjižnico. Ponovno pa bomo poskusili tudi z odkupom prostorov nekdanje trgovine Borovo, za katere pa do zdaj lastniki niso pristali na prodajo, temveč le v najem za precej visoko ceno.”

SORODNI ČLANKI:

Gibalno ovirani otroci brez dvigala prikrajšani

Print Friendly, PDF & Email