Doma Šport Trboveljska karateistka zopet v vrhu

Trboveljska karateistka zopet v vrhu

V Umagu na Hrvaškem je v organizaciji Svetovne karate zveze potekal »KARATE1 YOUTH LEAGUE« za mlajše kadete, kadete in mladince ter »WKF U12&U11 CUP« za deset in enajstletnike ter mlajše člane.

V preteklih dneh je bilo v Umagu rekordnih 3872 tekmovalk in tekmovalcev iz 73 držav sveta. Barve trboveljskega  kluba so zastopali Urša in Barbara Haberl, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar pod vodstvom Mihe Kovačiča.

Največje upe so Trboveljčani polagali na nastop Urše Haberl, dvakratne zmagovalke svetovnega pokala preteklih let, ki se je pomerila v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov. Tekmovanje je pričela odločno, v drugem krogu vodila proti domačinki Grdenićevi, nosilki petih medalj iz evropskih in svetovnih prvenstvih. Do bronaste medalje so jo ločile tri zmage, po vrsti je najprej premagala Nizozemko in Slovakinjo, v zadnji borbi pa žal izgubila proti Madžarki, ter tako osvojila za športnike nehvaležno peto mesto.

Njena sestra Barbara je nastopila v težnosti kategorij višje, do 55 kilogramov, in v prvi dveh krogih zabeležila zmagi proti Avstrijki in Srbkinji. Sledil je poraz proti predstavnici Kosova, nosilki bronaste medalje iz letošnjega evropskega prvenstva, ki je pa nato izgubila polfinalno borbo in možnost repasaža za Barbaro je splavala po vodi. Prav tako sta dve zmagi dosegla Denis Šehič pri kadetih do 52 kilogramov, ki je premagal Italijana in Ukrajinca ter v tretjem krogu izgubil proti Srbu in Kenan Isakovič pri kadetih do 57 kilogramov. V prvih dveh krogih je premagal predstavnika Bolgarije ter Bosne in Hercegovine ter nato izgubil proti Ukrajincu po sodniški odločitvi. Marko Markuljevič je pri kadetih do 63 kilogramov v prvem krogu premagal predstavnika Kosova in nato v drugem izgubil proti Švicarju. Uroš Markuljevič pri kadetih do 70 kilogramov, Alen Isakovič pri mladincih do 76 kilogramov in Domen Zidar pri mlajših članih do 61 kilogramov so izgubili borbe prvega kroga.

Print Friendly, PDF & Email