Doma Aktualno Trboveljski gasilski dom bo postal Center reševalnih služb

Trboveljski gasilski dom bo postal Center reševalnih služb

Okna, vrata in senčila so že zamenjali, v prihodnjem mesecu se začenja prenova notranjih prostorov v pritličju in prvem nadstropju doma. Prvi dve fazi bosta zaključeni do konca septembra letos, potem se obetajo še 3 faze prenove doma, ki naj bi po zaključeni prenovi postal Center reševalnih služb oziroma vseh s področja zaščite in reševanja.

Gasilci so veseli, da je občina prepoznala nujnost prenove objekta: »Tako bomo trboveljski gasilci končno dobili ustrezne, sodobne prostore – dežurno sobo, pisarne, kuhinjo in prostor za druženje, v prvem nadstropju pa je predvidena tudi izgradnja modernega fitnesa, ki bo na voljo vsem gasilcem trboveljskih gasilskih društev« so navdušeno ob obnovi zapisali trboveljski gasilci.

Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje-mesto vsem občanom Trbovelj sporoča, da smo ob umiritvi epidemije ob novem SARS-Cov-2 virusom pričeli nazaj z izvajanjem trže dejavnosti. Tako se spet izvaja vsa dobava in prodaja gospodinjskega plina ter servis in prodaja gasilnih aparatov. 

“Show wall”, fitnes, prostor za druženje in sestanke, kuhinja …

Prva faza prenove vključuje ureditev vhodnega dela doma. Ta del gasilskega doma je namenjen tako obiskovalcem kot tudi zgolj gasilcem, zato bo temu primerna tudi prenova prostorov. Ob vhodu v stavbo bo urejena »show wall«, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali zgodovino in predstavitev Gasilskega doma Trbovlje. Uredile se bodo glavne pisarne in komandna soba z vso novo komunikacijsko in tehnično opremo ter tudi hodnik skupaj s stopniščem. Prav tako bo na sodoben način urejena skupinska soba za druženje, ki bo zaradi svoje zasnove namenjena tako preživljanju prostega časa kot tudi sestankom. Poleg ureditve omenjenih prostorov pa bo v tem sklopu prenove urejen in posodobljen tudi fitnes, ki se nahaja v prvem nadstropju doma in bo po prenovi namenjen vsem članom in članicam vseh prostovoljnih gasilskih društev v Trbovljah.

Postopek izbire izvajalca je še v teku, poročajo na Občini, zato natančnih vrednosti investicij še ni. Več bo znanega po končni izbiri izvajalca.

VIDEO: Trboveljski gasilci, ko se poženejo v dir

Print Friendly, PDF & Email