Doma Šport Trboveljski karateisti na treh tekmovanjih

Trboveljski karateisti na treh tekmovanjih

“Travnik Open 2018”

V Travniku potekal 1. Mednarodni karate turnir “Travnik Open 2018”, kjer je nastopilo 630 tekmovalcev iz 51 klubov 4 držav. Barve našega kluba so zastopali Žana Dolenc Čučnik, Lara Salkič, Jure Krajnc, Tilen Grivec in Ervin Salkič. Vodi jih je trener Edin Salkič.

Naši so se na pot odpravili že v četrtek popoldne, saj so bili s strani organizatorja turnirja, Karate kluba Vezir, povabljeni na petkov skupni trening, ki ga je vodil naš trener Edin. Za medaljo v katah je poskrbela Lara Salkič, ki je končala na tretjem mestu. V športnih borbah so naši tekmovalci osvojili komplet medalj. Bronasto Žana Dolenc Čučnik, srebrno Jure Krajnc in zlato Tilen Grivec.

“Karate Fest – Vitrovica Open”

Prav tako v soboto se je na Hrvaškem odvijal 16. Mednarodni karate turnir “Karate Fest – Virovitica Open”, kjer se je pomerilo 587 tekmovalcev iz 65 klubov 7 držav. Naš klub so zastopali Kenan Isakovič, Zak Škofljanc ter Marko in Uroš Markuljevič. Vodila sta jih trenerja Aljaž Vesenjak in Jernej Simerl.

Bronasto medaljo je osvojil Uroš Markuljevič. Za lepo presenečenje je poskrbel Zak Škofljanc, ki je zabeležil dve zmagi in nato v finalu klonil proti klubskemu kolegu Kenanu Isakoviču. Ta je bil tokrat prvo ime Trboveljčanov, saj je poleg svoje starostne kategorije mlajših kadetov nastopil še pri kadetih. V obeh kategorijah je osvojil zlato medaljo, imel sedem borb, sedem zmag in točkovno razliko 25:1.

Karate1 “Series A – Salzburg 2018”

V Avstriji je od petka do nedelje potekalo tekmovanje Karate1 “Series A – Salzburg 2018”, kjer je tekmovalo 1596 članic in članov iz 88 držav sveta. Iz našega kluba sta kot predstavnika Karate Zveze Slovenije nastopila Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodil ju je trener Miha Kovačič.

Stefan je nastopil v kategoriji do 84 kilogramov, kjer je tekmovalo 133 tekmovalcev iz 48 držav. V prvem krogu je premagal predstavnika Češke in nato v drugem izgubil proti Črnogorcu. Blaž se je pomeril v kategoriji do 60 kilogramov (125 tekmovalcev, 49 držav) in po prostem prvem krogu izgubil proti Belgijcu. V tem mesecu Blaža in Stefana čaka nastop na Balkanskem prvenstvu za člane v Istanbulu.

REZULTATI:

a.) 1. MT »TRAVNIK OPEN« – 3.3.:

KATE:
Kadetinje:
3. mesto: Lara SALKIČ

ŠPORTNE BORBE:
Dečki 11 let do 45 kg:
1. mesto: Tilen GRIVEC
Dečki 11 let do 40 kg:
2. mesto: Jure KRAJNC
Deklice 12 let nad 50 kg:
3. mesto: Žana DOLENC ČUČNIK

b.) 16. MT »VIROVTICA OPEN« – 3.3.:

ŠPORTNE BORBE:
Mlajši kadeti do 45 kg:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ
Kadeti do 52 kg:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ
2. mesto: Zak ŠKOFLJANC
Kadeti do 63 kg:
3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

trener kluba Jernej Simerl

Print Friendly, PDF & Email