Doma Aktualno Trboveljski kitarist, ki si oder deli z Nuško Drašček

Trboveljski kitarist, ki si oder deli z Nuško Drašček

Lahko Trboveljčana vzameš iz Trbovelj ampak ne moreš Trbovelj vzeti iz Trboveljčana bi lahko rekli za mladega akademskega kitarista Emirja Ibrakića, ki trenutno biva v Ljubljani. V glasbeni šoli v domačih Trbovljah se je zaljubil v kitaro in ta je postala njegova stalna spremljevalka. Inštrument mu je odprl mnogo poti, tako da je že kmalu postal del spremljevalne zasedbe Nuške Drašček, igral v nekaj manjših zasedbah, trenutno pa »trga« strune v zasedbi Balkan Boys.

Foto: Ksenija Mikor

Glasba, ki jo sicer sam posluša je zelo raznovrstna, saj pravi, da se pri tem zelo nerad predalčka in enostavno išče kvaliteto povsod, kjer jo lahko najde. Ko vanj malo »povrtamo« pa odgovori, da ga trenutno v Sloveniji najbolj navdušuje Magnifico, čigar pesmi vedno zvenijo enostavno v resnici pa so vse prej kot le to. V svetu pa bi izpostavil kakopak kitarista Tommyja Emmanuela. Širši publiki morda manj znano ime v svetu kitaristov pa uživa močan ugled.

Dobro glasbo v domači kraj

Emir se je odločil, da bi rad dobro glasbo pripeljal tudi v rojstni kraj. Prvič bo organiziral koncert imenovan Noč emocij, na odru pa se mu bo poleg njegove ekipe pridružil še simfonično orkester KD Stična, že omenjena Nuška Drašček in Zagorjan Dejan Žujić. Emir vas bo v njihovi družbi popeljal čez pester program, v katerem bo slišati mnogo različnih glasbenih žanrov. Ime prireditve odseva namen koncerta, ki je, da v vas prebudi različna občutja in čustva. Kot je dejal za naš medij se morda beseda emocija sliši kot, da bo to večer »šlagerjev«, a vendar lahko glasba prebudi tudi ostala čustva in to bi rad s tem nastopom tudi dokazal.

Foto: Andrej Uduč

Kam ga bo pot peljala naprej še ni prepričan, trenutno je dovolj zaposlen z nastopi v skupini Balkan Boys, prav tako pa je učitelj kitare v glasbeni šoli Trbovlje. V glasbenem smislu si v bodoče želi izdati tudi lasten album, a se mu ne mudi. Nadvse rad pa bi, da sobotni koncert postane tradicionalen in da v letih, ki prihajajo postane usidran kot festival dobre glasbe.

Print Friendly, PDF & Email