Doma 1+1=2 Trboveljski malčki zaradi “nedodelanega” pravilnika brez državnih sredstev

Trboveljski malčki zaradi “nedodelanega” pravilnika brez državnih sredstev

Foto: Zavod za šport Trbovlje

Že več let v Trbovljah izvajajo program Spoznavajmo se s športom, kjer predšolske in šolske otroke uvajajo v razne športne discipline in jih spodbujajo k fizični aktivnosti. Zaradi “nerodnega” razpisa, bodo v Trbovljah prikrajšani kar dve leti.

Edvard Bravec

Država je lastnik Fundacije za šport in njihov razpis je pripravljen tako, da nanj javni zavodi ne morejo kandidirati, razočaran pojasnjuje direktor Zavoda za šport Trbovlje Edvard Bravec. Po tem, ko so jih na razpisu zavrnili, so se pritožili, v odgovor pa so jim zapisali, “da je pravilnik nedodelan“, pravi Bravec, saj so na osnovi pritožbe ugotovili, da javni zavodi ne morejo dobiti nepovratnih sredstev.

Ne samo letos, tudi naslednje leto brez sredstev

In ne le, da bodo trboveljski malčki prikrajšani letos, temveč tudi drugo leto. Rok za prijavo na razpis za prihodnje leto je konec novembra in, ker pravilnik ne more biti spremenjen tako hitro, se bodo v Trbovljah morali sami znajti tudi v prihodnjem letu.

Vir: Zavod za šport Trbovlje

Okoli 6000 evrov sredstev so Trboveljčani dobili prejšnja leta iz tega naslova, celoten program pa je vreden okoli 20 tisoč evrov. Kot je še dodal Bravec, mladine ne bodo razočarali in bodo program vseeno speljali, le da bo ta okrnjen.

Poleg dopoldanskih vrtcev in šol ima program v Trbovljah preko 100 popoldanskih udeležencev, samo v gimnastiki jih je letos 40.

Print Friendly, PDF & Email