Doma Šport Trboveljski plavalci lovijo najboljše

Trboveljski plavalci lovijo najboljše

Plavalni klub Koper je v soboto v kopališču Žusterna gostil 12. mednarodni plavalni miting, katerega se je udeležilo 350 plavalcev iz 23 klubov.

Tekmovanja se je udeležilo tudi pet Trboveljčanov. Plavalci so poskrbeli za  dobre uvrstitve, saj  so se domov vrnili s štirimi medaljami, ki dokazujejo, da so kljub utrujenosti, ki jo imajo zaradi povečanega obsega treningov konkurenčni in da z normalnimi pogoji, ki jih imajo na letnem bazenu v Trbovljah, lovijo najboljše.

Kot majhno presenečenje sta po medaljah nekoliko nepričakovano zaradi mladosti in združenih kategorij posegli Mojca Oberžan z drugim mestom na 50 delfin in tretjim na 50 prosto, ter Pia Lah Škrbec z drugim mestom na 50 hrbtno.

Po osvojenih kolajnah jima je sledil kolega Taj Zupančič, ki se je kar trikrat uvrstil med najboljših osem in z zmago na 100 prsno priboril četrto medaljo trbovljskemu klubu. Osvojil je še šesto mesto na 50 prosto in delfin, ter osmo mesto na 100 prosto.

Žigi Šintlerju se nastopi v absolutni konkurenci niso izšli, tako da je ostal brez medalje z osvojenima četrtima mestoma na 100 prosto in 200 mešano.

Jan Lah Škrbec pa si je po solidnem plavanju na 50 delfin in osvojenim 9. mestom priplaval nove osebne rekorde tudi v disciplinah 50 in 100 prosto.

Print Friendly, PDF & Email