Doma Aktualno Trboveljski skrivnostni gostinec bo poskrbel za božično večerjo socialno šibkejših

Trboveljski skrivnostni gostinec bo poskrbel za božično večerjo socialno šibkejših

Eden od znanih trboveljskih gostincev bo, tako kot sam najbolje zna – v kulinaričnem smislu, že drugo leto zapored poskrbel, da bo božični večer prazničen tudi za socialno šibkejše. Pripravil je vse potrebno, da bo miza polna dobrot in da bodo lahko brez ozira na vložen denar v ta namen, razvajali svoje brbončice kot jih sicer le redko.

Pečenka, steklenica vina in sok ter darilce za otroke

Namig, katere družine bi si slavnostno večerjo bistveno težje privoščile kot večina, je prejel s strani domačega centra za socialno delo in krajevne organizacije Rdečega križa, nato pa je gostinska ekipa družno poskrbela za vse: od priprave obroka do dostave in celo manjše obdaritve najmlajših. Ko dostavljalci božične večerje pozvonijo na vratih, zadiši po pečenki, priloga kateri je francoska solata in pršut, za zdravico z upanjem, naj se postopoma življenjske okoliščine izboljšajo, pa poskrbijo s steklenico vina. Izvzeti niso niti otroci, nam pojasni gostinec, ki ne želi biti imenovan. Zanje so letos pripravili šop mandarin in čokolado, ki sta del darila, namenjenega prav najmlajšim.

Ostaja anonimen, šteje le namen in učinek

Kot je povedal naš sogovornik, se za gesto obdarovanja ni odločil v kakršnikoli povezavi z javnim izpostavljanjem, pač pa le udejanja povsem oseben namen. Vse družine so obiska izredno vesele in za izkazano pozornost dobrodelnega gostinca tudi globoko hvaležne. Prav zato ga tudi mi, na njegovo željo, ne izpostavljamo. Izpostavljamo pa dobro dejanje, ki je vredno zapisa in zavedanja, da vedno lahko vsak pomaga – po lastnih zmožnostih.

In kdo ve, morda pa opisano dobro dejanje spodbudi k dobrim dejanjem še koga.

Print Friendly, PDF & Email