Doma Aktualno Trbovlje: Pripravljenost na prihodnost jih je pripeljala do zmage!

Trbovlje: Pripravljenost na prihodnost jih je pripeljala do zmage!

Neverjetna novica, sporočajo sila navdušeni s trboveljske občine, kjer so pred urami v roke prejeli Zlati kamen za občino najbolj pripravljeno na prihodnost.

Veselja ob prejemu ni skrivala podžupanja Maja Krajnik, ki je v imenu Trbovelj v Kristalni palači v Ljubljani Zlati kamen prevzela.

»Že to, da so organizatorji konference izmed občin v osrednji in jugovzhodni slovenski regiji v ožji izbor uvrstili ravno občini Domžale in Trbovlje, je za nas velika potrditev, da smo na pravi poti« pove ob prejemu Krajnikova in nadaljuje, da je bila izjemna čast da so prejeli nagrado za najbolj prodorno občino v regiji osrednja in jugovzhodna Slovenija.

In kaj menijo Trboveljčani, da je tisto kar je strokovna komisija prepoznala kot zmagovalno? Podžupanja odgovarja: »Trbovlje so prepoznali kot občino, ki na pogorišču starega gospodarstva razvija podjetništvo, rudarsko dediščino pa razume kot temeljni del identitete kraja in jo interpretira kot tehnološko naprednost. Vse to Trbovlje uvršča med sodobno mesto z jasno vizijo prihodnjega razvoja.«

Plaketa je lep dokaz dobrega in vzajemnega sodelovanja javnih zavodov in podjetij z lokalno skupnostjo, še dodajo na občini, zato se ob tej priložnosti zahvaljujejo tudi vsem, ki na kakršen koli način prispevajo k razvoju in vidnemu napredku mesta in njegovi prepoznavnosti.

Na vsakoletni konferenci predstavnikov občin Slovenije pa Trboveljčani tokrat niso dobili nagrade prvič. Leta 2018 so prejeli področni Certifikat ISSO Zlati kamen 2018 za področje okoljske osveščenosti.

Konferenca Zlati kamen je vsakoletno tradicionalno srečanje predstavnikov občin Slovenije ter predstavnikov javnega in zasebnega sektorja, na kateri potekajo razprave o aktualnih temah, predstavljajo se primeri dobre prakse, razglasijo pa tudi razvojno najbolj prodorne občine.

Print Friendly, PDF & Email