Doma Aktualno Trbovlje so pripravljene na prihodnost!

Trbovlje so pripravljene na prihodnost!

Strokovni svet projekta, ki ga skupaj pripravljata podjetje SBR in Planet GV, tudi letos izbira občino, ki bo prejela laskavi naziv Zlati kamen 2020. Med enajstimi finalistkami je za področje osrednje in jugovzhodne Slovenije poleg Domžal še Občina Trbovlje.

Intenzivne priprave na izbor so se začele že konec lanskega poletja, ko so bili s strani organizatorja pregledani razvojni dokumenti in kritični kazalniki uspeha za vseh 212 slovenskih občin.

“Nominacija nas je pozitivno presenetila in smo seveda veseli, da se delo vseh v naši lokalni skupnosti prepozna kot vzorno. Vse skupaj je predvsem kot “veter v jadra”, ki nam da le še dodaten zagon za vse projekte, ki jih načrtujemo realizirati,” zadovoljstva ob uvrstitvi v veliko finale ne skriva trboveljska županja Jasna Gabrič in omeni nekaj prihajajočih projektov kot so sistem izposoje električnih koles, izkoriščanje solarne energije na javnih prostorih, digitalizacija v delovanju občinskih javnih služb in projekt Trbovlje novomedijsko mesto.

In kaj je bilo v ospredju določanja najboljših med sodelujočimi?

Pripravljenost občin na prihodnost: kje so znali najbolje integrirati sodobne tehnologije v razvoj kraja in kje so razvoj zasnovali tako, da kar najbolje odgovarja na glavne izzive prihodnosti v naravnem in širšem družbenem okolju.

Zato pri iskanju občin finalistk niso izostali pojmi kot so elementi pametnega naselja, mesta ali vasi, oziroma kako uspešna je digitalna transformacija kraja v najširšem pomenu besede. Seveda v duhu trajnostnega, okoljsko in družbenega vzdržnega razvoja. In vse povezano med sabo je že in še bo žirija posebej pozorno spremljala z vidika dobrih praks.

Zmagovalke bodo slovesno razglašene na konferenci Zlati kamen na začetku februarja v Ljubljani.

POVEZANI ČLANKI:

VIDEO: Odprli laboratorij, kjer se ne pretakajo spojine, ampak signali potujejo od možganov do računalnika

Print Friendly, PDF & Email