Doma Aktualno Trčenja na spolzkem in poledenelem cestišču

Trčenja na spolzkem in poledenelem cestišču

V zadnjih dneh se je pripetilo več prometnih nesreč, ki so povezane z ledenim cestiščem. Prav nič ne bo narobe, če vas večkrat spomnimo, da je treba vožnjo prilagoditi razmeram.

Tomaž Tomaževic iz PU Ljubljana, pravi: “Opozarjamo, da vozniki v zimskih razmerah morajo prilagoditi način in hitrost vožnje razmeram na cesti. Na posameznih odsekih je cesta zaradi nizkih zimskih temperatur lahko tudi spolzka ali poledenela. Vselej je potrebno upoštevati varnostno razdaljo med vozili in v zimskem času voziti skrajno previdno, vozila pa morajo biti opremljena s predpisano zimsko opremo.”

Včeraj na Marnem, predvčerajšnjim med Zagorjem in Litijo

Okoli 17. ure včeraj se je v Hrastniku na glavni cesti med Marnem in Rimskimi toplicami zgodila prometna nesreča, v kateri je bil poškodovan pešec. Gasilci PGD Marno so osvetlili kraj nesreče in pomagali policistom pri usmerjanju prometa.

Prav tako okoli 17. ure se je dan prej zgodila prometna nesreča na cesti za Savo. Med Litijo in Zagorjem je prišlo do trčenja vozil, ker je voznico, ki je vozila iz smeri Litije proti Zagorju ob Savi zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na nasprotno smerno vozišče, nato pa nazaj na desno vozišče. Zaradi prekratke varnostne razdalje je nato vanjo trčila še druga voznica, ki je vozila za njo. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti pa so voznicama izdali plačilna naloga. Promet je v času ogleda prometne nesreče potekal izmenično enosmerno.

 

Print Friendly, PDF & Email